ANNONS
PersonuppgifterCookies

Rödbetsglass med lime

/

Jag tycker det är så underbart att göra glass på endast frukt, bär och grönsaker! För att få den glassen att bli bra så är det bästa att ha allt fryst, då kommer glassen bli krämig och kall. Nackdelen med att göra glass på endast frukt, bär och grönt är att det blir inte så bra om man slänger in den i frysen och tex äter den dagen efter. Den blir väldigt isig och inte sådär krämig som den är när man äter den precis efter man gjort den. Så mitt tips här: Gör glassen direkt innan du ska äta den 😀

Vid några tillfällen har jag även använt rödbetspulver i smoothies och glassar, har ett recept sedan tidigare med rödbetspulver, kika in det här:

Rödbetssmoothie

 och har du inte en kraftfull mixer men vill verkligen få din glass len så är ett tips att använda rödbetspulver istället för frysta rödbetor. Rödbetspulver

hittar du hos Bodystore.com

 (klick)

Bär, krossade mandlar eller nötter och någon färsk örtkrydda tycker jag är blad den bästa toppingen på glass! Fräscht, syrligt eller sött (beror på vilka bär haha) och krispigt 😀


Ingredienser


2 frysta bananer


100 g kokta och frysta rödbetor


1,5 tsk limesaft


skalet från 1 lime


lite honung

Topping
blåbär
färsk mynta
krossade mandlar

Gör såhär 
Mixa samtliga ingredienser i mixern och servera direkt! 🙂 Den smälter ganska snabbt så gör den direkt när du ska äta den. Om du kommer ställa in den i frysen igen så kan mixa den igen innan servering, då blir den krämig igen. Den blir annars ganska isig om den kommer från frysen efter flera timmar.OBS!


Jag använde denna gång en kraftfull mixer på 1600W, har ej testat att mixa både fryst banan och fryst rödbeta i min andra mixer på 750W. Det jag skulle göra då är att ta ena bananen färsk och mixa den först och sedan mixa ner den frysta bananen och de frysta rödbetorna allt eftersom. Du kanske får frysa in hela glassen lite grann efteråt eftersom inte allt är fryst då du mixar.

Läs mer om vilka mixers och matberedare vi använder.

/Linnea

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@superfoodsweden
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00