Rödbetsglass med lime
Jag tycker det är så underbart att göra glass på endast frukt, bär och grönsaker! För att få den glassen att bli bra så är det bästa att ha allt fryst, då kommer glassen bli krämig och kall. Nackdelen med att göra glass på endast frukt, bär och grönt är att det blir inte så bra om man slänger in den i frysen och tex äter den dagen efter. Den blir väldigt isig och inte sådär krämig som den är när man äter den precis efter man gjort den. Så mitt tips här: Gör glassen direkt innan du ska äta den 😀
Vid några tillfällen har jag även använt rödbetspulver i smoothies och glassar, har ett recept sedan tidigare med rödbetspulver, kika in det här:
och har du inte en kraftfull mixer men vill verkligen få din glass len så är ett tips att använda rödbetspulver istället för frysta rödbetor. Rödbetspulver
(klick)
Bär, krossade mandlar eller nötter och någon färsk örtkrydda tycker jag är blad den bästa toppingen på glass! Fräscht, syrligt eller sött (beror på vilka bär haha) och krispigt 😀
Ingredienser
2 frysta bananer
100 g kokta och frysta rödbetor
1,5 tsk limesaft
skalet från 1 lime
lite honung
Topping
blåbär
färsk mynta
krossade mandlar
Gör såhär
Mixa samtliga ingredienser i mixern och servera direkt! 🙂 Den smälter ganska snabbt så gör den direkt när du ska äta den. Om du kommer ställa in den i frysen igen så kan mixa den igen innan servering, då blir den krämig igen. Den blir annars ganska isig om den kommer från frysen efter flera timmar.OBS!
Jag använde denna gång en kraftfull mixer på 1600W, har ej testat att mixa både fryst banan och fryst rödbeta i min andra mixer på 750W. Det jag skulle göra då är att ta ena bananen färsk och mixa den först och sedan mixa ner den frysta bananen och de frysta rödbetorna allt eftersom. Du kanske får frysa in hela glassen lite grann efteråt eftersom inte allt är fryst då du mixar.
Läs mer om vilka mixers och matberedare vi använder.
/Linnea