ANNONS
PersonuppgifterCookies

Rödbetscarpaccio med parmesan och citron

/

Enkla tapasrätter känns helt rätt på sommarbordet! Trevligt att servera och trevligt att äta, winwin 😀 Här har vi gjort en egen vegetarisk carpaccio som verkligen smakar ljuvligt och få därför bli veckans vegetariska. Det är inga mått på receptet men det är så sjukt enkelt och här kan du gå lite på känsla om hur pass mkt citron, olja eller parmesan du vill ha 🙂 Kika även in vår caprese sallad med soltorkade tomater, sjukt god!

Så trevligt att ställa fram den här olivträdsbrickan på bordet!

Ingredienser 
rödbetor
parmesanost
citron
olivolja
pinjenötter
basilika
salt

Gör såhär
1. Koka rödbetorna aldente, ta bort skalet och låt dem sedan kallna helt.
2. Skiva dem tunt, lättast med en mandolin om du har annars kan du testa med en osthyvel om de är ganska små.
3. Lägg upp rödbetsskivorna på en bricka, ringla över lite olivolja, färsk citronsaft och salt.
4. Torrosta pinjenötterna, krossa dem lite och strö över brickan.
5. Skär tunna små skivor av parmesanosten, om du vill ha mkt parmesan så kan du riva över.
5. Avsluta med att riva över lite citronskal och toppa med färsk basilika.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00