Rödbetsbröd
Bröd
,Förutom att det här brödet är väldigt gott, nyttigt och glutenfritt så är det även sjukt vackert att titta på. Rödbetorna färgar ju brödet SÅ fint! Dessutom är det perfekt att ta en skiva innan träning eftersom rödbetor innehåller ingrediensen nitrit som hjälper vår kropp att utnyttja syret bättre.
Ingredienser
250 gram rödbetor
1 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör såhär
1. Ställ ugnen på 200 grader.
2. Riv rödbetorna fint (enklast i en matberedare)
3. Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå i ca fem minuter.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper
5. Toppa med chiafrön eller andra frön som du har hemma
6, Grädda i ca 10-15 minuter.
7. Servera
När jag gjorde det här receptet utgick jag från mitt smarriga morotsbröd, det får ni bara inte missa!
/Jenny