ANNONS
PersonuppgifterCookies

Somrig torskrygg!

/

Äntligen kom värmen upp till norrbotten och det firade med en somrig middag.

När värmen kommer vill man ta vara på soltimmarna så mycket det bara går, därför blir det inga långkok eller annan mat som tar lång tid. Denna rätt är en perfekt sommarrätt som går fort att tillaga och som är sådär fräsch och härlig, precis som jag vill ha det på sommaren.

Ugnsbakad torskrygg som jag sotade lite lätt med en gasolbrännare, fisken serverades med ärtor, babyspenat och dill som jag blandade med hollandaisesås och friterad färskpotatis, som jag kryddade med salt och dillpulver, det blev  sååååå gott.

Jag strimlade potatisen med hjälp utav en mandolin och sen spolade jag dom i kallt vatten för att få bort så mycket stärkelse som möjligt, sen la jag potatisstråna på hushållspapper och ”torkade” noga för att bli av med all vatten.

Potatisen friterades sedan i omgångar i rapsolja på 150c tills dom fick en fin gyllene färg. efter friteringen la jag dom på hushållspapper och kryddade med desamma med salt och torkad dill som jag mortlade till ett pulver.

Jag använde fina små svenska ärtor (250g) som jag köpte frysta och bara lät tina, sen hade jag i ca 1/2 påse med babyspenat (ca30g) och 1/2 kruka dill.

På allt det härliga gröna hällde jag över hemmagjord hollandaisesås som hade rikligt med syra, det är då den är som godast, enligt mig.

För att piffa upp tallriken lite extra fick små söta penséer också hänga med i rätten, och dom är inte bara fina, utan fullt ätbara också.

Somrig middag

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00