ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bästa tillbehöret till fisken!

/

När en fredagslunchen blir ”on point” blir man extra glad.

I staden där jag bor (Boden) har vi en fiskeaffär som har öppet 1 dag i veckan (på fredagar), där kan man köpa halstrad och rökt fisk som är dagsfärskt och det är bland det godast (i fiskväg) jag vet.

Denna fredag fick jag med mig rökt Sik, halstrad röding och rökta räkor, till det serverade jag en fräsch gurksallad och ett fat med färskpotatis i sås.

I detta inlägg vill jag tipsa er om just det där fatet med potatis och sås, i ett.
Det är ett perfekt tillbehör till fisk och det både ser och smakar ljuvligt.

Man behöver-
Potatis (gärna färsk)
Créme fraiche
Rom (jag hade stenbitsrom)
Valfri lök (rödlök, gräslök eller silverlök)
Dill
Salt & Peppar

Gör så här-

Koka potatisen tills den är klar.
Ta fram ett uppläggningsfat och fördela Créme fraiche över hela fatet, dela potatisarna till munsbitar och lägg på créme fraichen, klicka ut små högar med rom lite här och var och strössla på hackad lök, garnera med dill och avsluta med salt och peppar.
Så enkelt och otroligt gott.

En fredagslunch som heter duga. På bordet har jag halstrad röding, rökt sik, rökta räkor, ett fat med potatis+ sås och en fräsch gurksallad.

Enligt mig det bästa tillbehöret till fisk.

En fräsch sallad är obligatoriskt varje måltid.

Smaklig måltid!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00