ANNONS
PersonuppgifterCookies

Som bomull runt hjärtat.

/

Pannkakor eller plättar, man får kalla dom vad man vill, men för mig kommer det alltid vara PANNKAKOR.

I min familj har vi en oskriven regel, när det gräddas pannkakor så ska hela familjen (8 pers) bjudas in.

Det blir oftast jag som står för pannkakorna och jag gillar dom lövtunna och gärna att kanterna är lite ”krispiga”.

I min smet använder jag matolja istället för smör, jag tycker att smeten blir mer hanterbar och det blir lättare att göra dom lövtunna, sen steker jag i lite smör för smakens skull.

När jag gräddar pannkakor gör jag alltid lite extra, för bland det godaste jag vet är att strimla pannkakorna dagen efter och steka i massa smör, till det serverar jag alltid créme fraiche och lönnsirap.

En maträtt som jag är uppvuxen med är köttfärsfyllda pannkakor.

Man gräddar ett gäng med tunna pannkakor som man sedan fyller med en fyllning på stekt köttfärs, lök, lite kryddor och kokt ris, sedan lägger man lite fyllning högst uppe på pannkakan och rullar ihop till en vårrulle.
Som om det inte vore nog utav det goda så avslutar man med att gratinera rullarna i ugnen med någon god ost på.
En stor favorit hos samtliga familjemedlemmar.

Precis såhär vill jag ha mina pannkakor.

köttfärsfyllda pannakakor med en örtsås och en sallad på gurka, tomat, gräddfil och dill. Som när man var liten.

Dagen efter pannkakor som strimlas och steks i smör.

Som bomull runt hjärtat.

En stor favorit hos samtliga familjemedlemmar.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00