ANNONS
PersonuppgifterCookies

Somrig torskrygg!

/

Äntligen kom värmen upp till norrbotten och det firade med en somrig middag.

När värmen kommer vill man ta vara på soltimmarna så mycket det bara går, därför blir det inga långkok eller annan mat som tar lång tid. Denna rätt är en perfekt sommarrätt som går fort att tillaga och som är sådär fräsch och härlig, precis som jag vill ha det på sommaren.

Ugnsbakad torskrygg som jag sotade lite lätt med en gasolbrännare, fisken serverades med ärtor, babyspenat och dill som jag blandade med hollandaisesås och friterad färskpotatis, som jag kryddade med salt och dillpulver, det blev  sååååå gott.

Jag strimlade potatisen med hjälp utav en mandolin och sen spolade jag dom i kallt vatten för att få bort så mycket stärkelse som möjligt, sen la jag potatisstråna på hushållspapper och ”torkade” noga för att bli av med all vatten.

Potatisen friterades sedan i omgångar i rapsolja på 150c tills dom fick en fin gyllene färg. efter friteringen la jag dom på hushållspapper och kryddade med desamma med salt och torkad dill som jag mortlade till ett pulver.

Jag använde fina små svenska ärtor (250g) som jag köpte frysta och bara lät tina, sen hade jag i ca 1/2 påse med babyspenat (ca30g) och 1/2 kruka dill.

På allt det härliga gröna hällde jag över hemmagjord hollandaisesås som hade rikligt med syra, det är då den är som godast, enligt mig.

För att piffa upp tallriken lite extra fick små söta penséer också hänga med i rätten, och dom är inte bara fina, utan fullt ätbara också.

Somrig middag

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Adana kebab, en stor favorit på grillen!

/

Saftigare och godare köttfärsspett går inte att hitta, enligt mig.

Smakrika köttfärsspett som man inte kan få nog utav.

Är man ett PRO som min kompis så fäster man köttfärsen på breda grillspett, men är man som mig och inte får till det på spett så kan man alltid göra små avlånga biffar.

Jag grillade först på aluminiumfolie och sen direkt på galler för att biffarna skulle få den fina färgen.

Mina Adana kebab som jag formade till biffar och grillade, funkar fin fint om man inte har breda spett.

samtliga ingredienser jag använder i mina Adana kebab.

Till ca 5 spett eller 10 -12 biffar

800g färsk (högrev, lamm eller annan färs med högre fetthalt)
70g bladpersilja
4 salladslök eller 1 stor gul lök
3-4st sivri paprika
1 msk sumak (ersätt med citronzest från 1 citron och juice från halva citronen, om man inte hittar sumak)
2-3 tsk pulbiber eller 1 tsk paprikapulver och 2 msk chiliflakes
2 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk matolja
1 msk granatäppelsirap (valfritt)
Salt och peppar

Gör så här-
Börja med att hacka alla grönsaker smått, det ska vara lika smått som färsen, om man använder gul lök kan man riva den på rivjärn, pressa då bort lite utav saften från den.

Blanda grönsakshacket med färsen, ägget, kryddorna och olja till en jämn och fin massa, smaka av med salt.
Klarar man inte av att smaka en liten dutt utav färsen rått så kan man steka en liten köttbulle för att kolla sältan.

Grilla dina adana kebab och servera på libabröd.

En otrolig god och smakrik sallad som vi serverade till våra spett, recept på denna kommer inom kort.

Förslag på tillbehör till kebaben.
Ris
Klyftpotatis
Tzatziki
Bulgursallad
Toum (vitlökskräm)
Baba ganush
Tomat och persiljesallad

Ja, listan kan bli lång, det är bara fantasin som kan sätta stopp.

Smaklig måltid!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@nazukturdieva

Bästa tillbehöret till fisken!

/

När en fredagslunchen blir ”on point” blir man extra glad.

I staden där jag bor (Boden) har vi en fiskeaffär som har öppet 1 dag i veckan (på fredagar), där kan man köpa halstrad och rökt fisk som är dagsfärskt och det är bland det godast (i fiskväg) jag vet.

Denna fredag fick jag med mig rökt Sik, halstrad röding och rökta räkor, till det serverade jag en fräsch gurksallad och ett fat med färskpotatis i sås.

I detta inlägg vill jag tipsa er om just det där fatet med potatis och sås, i ett.
Det är ett perfekt tillbehör till fisk och det både ser och smakar ljuvligt.

Man behöver-
Potatis (gärna färsk)
Créme fraiche
Rom (jag hade stenbitsrom)
Valfri lök (rödlök, gräslök eller silverlök)
Dill
Salt & Peppar

Gör så här-

Koka potatisen tills den är klar.
Ta fram ett uppläggningsfat och fördela Créme fraiche över hela fatet, dela potatisarna till munsbitar och lägg på créme fraichen, klicka ut små högar med rom lite här och var och strössla på hackad lök, garnera med dill och avsluta med salt och peppar.
Så enkelt och otroligt gott.

En fredagslunch som heter duga. På bordet har jag halstrad röding, rökt sik, rökta räkor, ett fat med potatis+ sås och en fräsch gurksallad.

Enligt mig det bästa tillbehöret till fisk.

En fräsch sallad är obligatoriskt varje måltid.

Smaklig måltid!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@nazukturdieva
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00