ANNONS
PersonuppgifterCookies

Krämig pasta med kallrökt lax

/

Copyright 2023. All rights reserved.

Hej!

Den här goda, enkla och snabba pastan blev jag bjuden på hemma hos en god vän för ett tag sedan. Alla som var där gillade den skarpt, och receptet som värdinnan hittat i en tidning var jag snabb att fota av. Salladen till var också magiskt god och passade så bra till så uteslut inte den. Lagade detta hemma sen och det var inte sista gången. Enkelt och gott gillar vi ju!

Du behöver till 4 portioner:

250 g kallrökt lax

2 bananschalottenlökar eller 1 gul lök

1 msk smör

3 dl crème fraiche

1 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

Salt

Citronpeppar

400 g pasta, gärna skruvar

Till servering:

Riven parmesanost

Sallad:

1 kruka dill

1 förpackning svarvad morot à 150 g (jag rev morötter istället)

50 g grönkålsblad, babyspenat eller ruccola (jag hade ruccola)

1 msk pressad citron

1 msk olivolja

1/2 tsk flingsalt

Gör så här:

Skär laxen i små tärningar. Skala och finhacka löken.

Fräs löken mjuk i smör i en medelvarm panna.

Rör i laxen och stek vidare ca 3 minuter. Vispa i crème fraiche, 1 dl vatten, buljongtärning, salt och citronpeppar. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.

Sallad: Repa och grovhacka dillen. Vänd ihop dill, morötter och grönt med citronsaft, olja och flingsalt.

Koka pastan i saltat vatten. Häll av vattnet och vänd ihop pastan med såsen. Strö på riven parmesan. Servera!

Smaklig spis!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Nu ska vi se en film tillsammans hela familjen och sen ska jag se finalen av Farmen. Bara jag som följer det här hemma. Hoppas du haft en bra helg!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Korvgratäng med sting

Copyright 2023. All rights reserved.

”I reklamsamarbete med Coop Sollerön”

Hej!

Här kommer receptet jag gjorde i samarbete med Coop Sollerön förra veckan. En god och krämig falukorvsgratäng med sting. Önskar du mer hetta så ta lite mer sambal oelek. Här gratinerar jag med pastan i formen. Det går bra utesluta den i gratängen och ta den vid sidan om. Eller servera ris till, det passar också bra. Om det blir något kvar är den här rätten perfekt i matlådan.

Du behöver till 5-6 portioner:

800 g falukorv 

1 pkt bacon à 140 gram

1 röd paprika 

1 grön paprika 

1 gul lök

Smör att steka i 

1 dl sweetchilisås 

3 dl grädde 

1 dl crème fraiche 

1 pressad vitlöksklyfta 

1 tsk curry

1/2 tsk sambal oelek 

Salt, svartpeppar 

Pasta av valfri sort till 5-6 portioner 

Ca 2 dl riven ost 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

 Häll av vattnet när 1-2 minuter av koktiden återstår.

Hacka paprikor och lök och fräs i smör. Strimla korven och stek den i smör så den får lite yta. Strimla baconet och stek det med. Blanda allt i en ugnsfast form.

Blanda sweetchilisås, grädde, crème fraiche, sambal oelek, curry och vitlök i en skål. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll såsen över korv, grönsaker och pastan i formen. Strö på riven ost. Gratinera till osten smält och fått färg, ca 10-15 minuter. Servera gärna med en god sallad. 

Smaklig spis!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Hoppas det smakar!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Havrekakor med choklad

/

”Inlägget innehåller annonslänk till Nordicnest”

Copyright 2023. All rights reserved.

Hej!

Dessa kakor, himmelskt goda!! Toppbetyg här hemma, och det säger mycket då jag bor ihop med tre riktiga kakmonster som är noga med sina kakor. Enkla att baka och farliga att ha hemma, sätt lås på burken säger jag ha ha. Receptet hittade jag hos Tasteline.

Du behöver:

200 g rumsvarmt smör

2 1/2 dl strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

4 1/2 dl havregryn

1 1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

100 g choklad (ljus eller mörk. Jag använde blandade chokladknappar)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop smör och socker och blanda sen i resten av ingredienserna.

Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

Rulla 20-30 små bollar av smeten och placera ut dem glest på plåtarna. Tryck till bollarna lite lätt med handen och grädda sen i ca 10-12 minuter.

Låt kallna på plåten och lägg sen kakorna i en kakburk. De går utmärkt att frysa.

Ät och njut!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Fikade med min lilla tjej. ❤️

Copyright 2023. All rights reserved.

Finaste koppen med fat från Mateus hittar du om du klickar här Kaffe i min och varm choklad i Dagas.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Mysig fikastund!

Copyright 2023. All rights reserved.

Med godaste kakorna. Baka dessa!

Kram//Jenny

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00