Zofias kinesiska kycklingwok
Copyright 2023. All rights reserved.
Kinesisk kycklingwok från bästa Zofias Kök är en riktig favoriträtt som alla älskar hemma hos oss!
Krispiga grönsaker, kyckling som marineras med bl.a. bakpulver för att få den extra mör, hur gott som helst! Serveras med nudlar eller ris, jag har risnudlar.
Du behöver till ca 4 portioner:
1 kg kycklingfiléer
2 msk japansk soja (Kikkoman)
2 tsk bakpulver
1 msk majsstärkelse
Salt och svartpeppar
Olja till stekning
2 st rödlök
1 röd paprika
1 zucchini
Sås:
1 dl sweetchilisås
2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk majsstärkelse
1 tärning kycklingbuljong (löses upp i 1 1/2 dl kokvatten)
3 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk sesamolja
2 msk farin eller strösocker
Gör så här:
Skär kycklingen i tunna strimlor. Rör ihop soja, majsstärkelse, bakpulver, salt och svartpeppar till en marinad i en skål/bunke och lägg kycklingstrimlorna däri.
Skala och skär löken i smala klyftor, skär paprika och zucchini i bitar. Ställ åt sidan.
Lös upp buljongtärningen i kokvattnet. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna eller wok med oljan och stek kycklingen på hög värme tills den är genomstekt. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.
Stek lök, zucchini och paprika hastigt i samma stekpanna. De ska bara få en stekt yta och behålla sin krispighet. Vänd tillbaka kycklingen och blanda ner såsen. Koka 2-3 minuter på hög värme tills såsen tjocknat något.
Servera direkt med nykokta nudlar eller ris. (Jag lägger risnudlarna på ett stort fat och har kycklingwoken ovanpå och blandar runt lite)
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Blir så sugen på det här, vill ha nu! Måste lagas inom kort igen…
Hoppas du haft en fin helg! Vi hade cykelfest här på ön igår, mycket gott och trevligt. Vad vi bjöd på kommer i nästa inlägg…