ANNONS
PersonuppgifterCookies

Magisk Melon och jordgubbssallad med vinägrett, marinad till kyckling och parmesancréme

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Den här galet goda salladen gjorde jag i ett samarbete förra året. Så fräsch! Måste lägga upp receptet här på bloggen, har gjort detta flera gånger, en riktig favorit. Vinägretten innehåller Coleman’s senapspulver som ger en supergod smak och sting. Till salladen serverar jag grillad kyckling som också marinerats med senapspulvret i marinaden. Receptet på den måste också med här, rekommenderas!

Melon och jordgubbssallad:

Inga mått här, ta den mängd du behöver beroende på hur många ni är… gör dubbels sats av marinaden om du gör mycket sallad.

Cantaloupe nätmelon

Galiamelon

Vattenmelon

Jordgubbar

Mixsallad

Körsbärstomater

Gurka

Rödlök

Minimozzarella

Rostade pinjenötter

Flingsalt

Svartpeppar

Vinägrett:

1/2 dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk flytande honung

1 tsk Coleman’s senapspulver

1 krm salt

Gör så här:

Dela meloner, jordgubbar och gurka i lagom stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva rödlöken tunt. Låt mozzarellan rinna av lite. Lägg först mixsalladen på ett fat. På med övriga ingredienser.

Rör ihop alla ingredienser till vinägretten och blanda väl. Ringla den till sist över salladen

Ät som tillbehör till allt grillat i sommar!

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Sen var det marinaden till kycklingen, rekommenderas varmt!

Marinad till kyckling:

1 dl olivolja

1 msk flytande honung

2 tsk Coleman’s senapspulver

3 msk soja

1 pressad eller riven vitlöksklyfta

2 tsk paprikapulver

1 msk flingsalt

Några drag med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser och blanda väl. Låt kycklingen marinera i minst 2-3 timmar.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag gjorde även en parmesancréme som var supergod till. Blandade majonnäs, crème fraiche, riven parmesanost, riven vitlöksklyfta, lite citron, salt och svartpeppar. Mums! Det här är gott som det är utan potatis till. Men vet att många gillar det och det är absolut inte fel att ha rostad potatis eller något annat extra som tillbehör.

Blir så sugen på det här nu i skrivande stund. Magiskt magiskt gott! Gör det här!

Kram//Jenny

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00