Magisk Melon och jordgubbssallad med vinägrett, marinad till kyckling och parmesancréme
Copyright 2022. All rights reserved.
Hej!
Den här galet goda salladen gjorde jag i ett samarbete förra året. Så fräsch! Måste lägga upp receptet här på bloggen, har gjort detta flera gånger, en riktig favorit. Vinägretten innehåller Coleman’s senapspulver som ger en supergod smak och sting. Till salladen serverar jag grillad kyckling som också marinerats med senapspulvret i marinaden. Receptet på den måste också med här, rekommenderas!
Melon och jordgubbssallad:
Inga mått här, ta den mängd du behöver beroende på hur många ni är… gör dubbels sats av marinaden om du gör mycket sallad.
Cantaloupe nätmelon
Galiamelon
Vattenmelon
Jordgubbar
Mixsallad
Körsbärstomater
Gurka
Rödlök
Minimozzarella
Rostade pinjenötter
Flingsalt
Svartpeppar
Vinägrett:
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
1 tsk Coleman’s senapspulver
1 krm salt
Gör så här:
Dela meloner, jordgubbar och gurka i lagom stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva rödlöken tunt. Låt mozzarellan rinna av lite. Lägg först mixsalladen på ett fat. På med övriga ingredienser.
Rör ihop alla ingredienser till vinägretten och blanda väl. Ringla den till sist över salladen
Ät som tillbehör till allt grillat i sommar!
Smaklig spis!
Copyright 2022. All rights reserved.
Copyright 2022. All rights reserved.
Copyright 2022. All rights reserved.
Sen var det marinaden till kycklingen, rekommenderas varmt!
Marinad till kyckling:
1 dl olivolja
1 msk flytande honung
2 tsk Coleman’s senapspulver
3 msk soja
1 pressad eller riven vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
1 msk flingsalt
Några drag med svartpepparkvarnen
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och blanda väl. Låt kycklingen marinera i minst 2-3 timmar.
Copyright 2022. All rights reserved.
Copyright 2022. All rights reserved.
Copyright 2022. All rights reserved.
Jag gjorde även en parmesancréme som var supergod till. Blandade majonnäs, crème fraiche, riven parmesanost, riven vitlöksklyfta, lite citron, salt och svartpeppar. Mums! Det här är gott som det är utan potatis till. Men vet att många gillar det och det är absolut inte fel att ha rostad potatis eller något annat extra som tillbehör.
Blir så sugen på det här nu i skrivande stund. Magiskt magiskt gott! Gör det här!
Kram//Jenny