ANNONS
PersonuppgifterCookies

Daimglasstårta

/

Copyright 2023. All rights reserved.

Hej,

Den här glasstårtan med daim på mandelbotten var helt fantastiskt god! Jag bjöd på den när min kusin var på besök häromveckan och alla gillade skarpt. Recept från bästa Camilla Hamid’s glassbok. Gör den här till mor på söndag är mitt tips!

Du behöver:

Botten:

4 äggvitor

300 g mandelmjöl

200 g florsocker

2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

300 g daimchoklad

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk, 400 g

1 krm salt

Garnering:

250 g färska hallon

Citronmeliss

Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.

Bred ut smeten jämt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.

Hacka daimen i grova bitar.

Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll den sedan över bottnen. Täck formen med plastfolie och frys den sen i minst 6 timmar. Helst över natten.

Ta fram och tina glasstårtan 10 minuter innan servering. Toppa med hallon och citronmeliss, pudra över florsocker och servera!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Det är ju både pingst och mors dag i helgen. Pingst hade jag helt glömt bort, en följare påminde mig, tack för det! Mycket att fira, det gillar vi!

Önskar dig en underbar helg!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00