Daimglasstårta
Copyright 2023. All rights reserved.
Hej,
Den här glasstårtan med daim på mandelbotten var helt fantastiskt god! Jag bjöd på den när min kusin var på besök häromveckan och alla gillade skarpt. Recept från bästa Camilla Hamid’s glassbok. Gör den här till mor på söndag är mitt tips!
Du behöver:
Botten:
4 äggvitor
300 g mandelmjöl
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
300 g daimchoklad
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, 400 g
1 krm salt
Garnering:
250 g färska hallon
Citronmeliss
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Bred ut smeten jämt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.
Hacka daimen i grova bitar.
Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll den sedan över bottnen. Täck formen med plastfolie och frys den sen i minst 6 timmar. Helst över natten.
Ta fram och tina glasstårtan 10 minuter innan servering. Toppa med hallon och citronmeliss, pudra över florsocker och servera!
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Det är ju både pingst och mors dag i helgen. Pingst hade jag helt glömt bort, en följare påminde mig, tack för det! Mycket att fira, det gillar vi!
Önskar dig en underbar helg!