Vispad brie med rabarbermarmelad och rostade pinjenötter
Copyright 2023. All rights reserved.
Hej,
Igår fortsatte firandet av vår 15-åring. Min fina vän Maria, som också är gudmor till tjejerna, och hennes man Mats kom på middag. Ni ska få alla recepteten från kvällen men vi börjar med den vispade brien som vi startade kvällen med på balkongen. Vispad brie är poppis på sociala medier och man förstår varför. Otroligt gott! Man kan servera med olika marmelader, nötter, sylt, soltorkade tomater, vad du gillar och tycker passar helt enkelt. Då det är rabarbertider gjorde jag rabarbermarmelad. Det är otroligt enkelt att göra sin egen, gott och så värt!
Du behöver:
1 hel stor rund brie.
Rabarbermarmelad (recept längre ner)
Kex, valfria
Rostade pinjenötter
Flingsalt
Gör så här:
Brien ska vara riktigt kylskåpskall så du kan hyvla bort skalet enkelt. Min var lite för mjuk så jag fick använda kniven, gick också bra.
Dela den skalade brien i stora kuber och mixa i en matberedare eller mixer några minuter tills du får en krämig och luftig ost. Skrapa ner från kanterna emellanåt. Du kan även använda elvispen.
Bred ut osten på ett fat. Lägg på marmelad, pinjenötter och avsluta med lite flingsalt. Strö kex runtom.
Servera, ät och njut!
Copyright 2023. All rights reserved.
Rabarbermarmelad:
Receptet (från Ica) ger ca 5 dl. Spara i kylen och använde till fler vispade brie tillfällen, eller till ostbrickan, pannkakan, gröten m.m
Du behöver:
500 g rabarber
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl syltsocker
2 msk vatten
1 msk citronjuice
Gör så här:
Ansa och skiva rabarbern och lägg i en kastrull. Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna. Lägg i den urskrapade vaniljstången, syltsocker och vatten i kastrullen. Låt koka upp och koka i 10-15 minuter. Tillsätt citronjuice och låt koka ytterligare i 1 minut. Ta ur vaniljstången och häll upp din marmelad i en väl rengjord burk med lock och låt svalna. Förvara i kylen. Den håller ca 1 månad i kylskåp.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Copyright 2023. All rights reserved.
Jag lade lite strimlad rabarber och blad som garnering.
Copyright 2023. All rights reserved.
Bara att mumsa i sig. Magiskt gott!
❤️❤️
Kram//Jenny