ANNONS
PersonuppgifterCookies

Elin har fyllt 15 år!

/

Copyright 2023. All rights reserved.

Elin min Elin har fyllt 15 år! Minns lyckan och den enorma kärleken som de vore igår när hon kom till oss den vackra majdagen 2008. Nu 15 år senare är hon lika lång som mig, är ambitiös och driven, borde stressa ner lite när livet går i 100, envis, dansar, sjunger och spelar piano, är lojal, plikttrogen och har redan tydliga mål vad hon vill. En fin ödmjuk vän, dotter, syster och matte. Älskar att vara din mamma älskade vackra Elin!

Copyright 2023. All rights reserved.

Frukostbrickan på morgonen. En lördag detta år så inte supertidigt, men tidigare än vad vi brukar gå upp på lördagar då det var showdag med Kulturskolan Miranda.

Copyright 2023. All rights reserved.

Tjejerna önskar sig alltid varm choklad med grädde och marshmallows och varierande godbitar till varje år. Elin vill också alltid ha Elinmacka, det är ett runt polarbröd som fått namnet Elinmacka sen hon var liten då hon alltid kallade den för det. Den kommer alltid heta så i vår familj. 😀

Copyright 2023. All rights reserved.

”🎶 Ja må du leva, jag må du leva…🎶”

Copyright 2023. All rights reserved.

Dukningen! Dukade med flera ballonger i olika höjd på och runt bordet. Det gick åt en del helium om man säger så 😉. Och det användes upp när vi sjöng runt bordet senare på kvällen (det kunde ni se på mitt Instagram om inte annat). Kul med ballonger helt enkelt! Både som dukningstips och partytrick.

Copyright 2023. All rights reserved.

Hade samma färgskala på bukett, ljus, ballonger, servetter…

Copyright 2023. All rights reserved.

Underbar bukett från Blomsterkullan! Vas från Sagaform.

Copyright 2023. All rights reserved.

Ljusstakar från Sagaform. Ljus Ester & Erik. Glas Byon.

Copyright 2023. All rights reserved.

Tallrik Mateus. Servett Marimekko.

Copyright 2023. All rights reserved.

Dukar från Hm Home.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

❤️❤️

Copyright 2023. All rights reserved.

Mer presenter… Elin fick klänningen hon har på sig från Adoore, skor, mer kläder, AirPods, böcker, cykel, presentkort. Ingen EPA eller moppe, det var inget hon önskade sig alls faktiskt då det ändå inte är långt kvar tills hon får börja övningsköra resonerade hon själv.

Copyright 2023. All rights reserved.

❤️

Copyright 2023. All rights reserved.

❤️❤️

Copyright 2023. All rights reserved.

Triss i blommiga tjejer!

Copyright 2023. All rights reserved.

Snart kommer kalasgästerna!

Copyright 2023. All rights reserved.

Elin hade beställt Romdippen som starter givetvis.

Copyright 2023. All rights reserved.

Bubbel…

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Och popcorn.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Monopol åkte fram i väntan på maten…

Copyright 2023. All rights reserved.

Grillad kyckling…

Copyright 2023. All rights reserved.

Krossad potatis…

Copyright 2023. All rights reserved.

Sallad med jordgubbar, melon, minimozzarella, vinägrett…

Copyright 2023. All rights reserved.

En dragonsås till som inte hamnade på bättre bild än så här… Klicka här för recept

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Inget kalas utan tårta! Elin ville ha chokladmarängtårta med chokladkräm och jordgubbar. Som en chokladig Pinnochiotårta. Så bakade en sån då så klart. Recept från Lisa Lemke.

Copyright 2023. All rights reserved.

Du behöver till ca 12 portioner

100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
5 äggulor
4 msk standardmjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
½ tsk salt

Maräng:
5 äggvitor
1,5 dl strösocker
100 g smält mörk choklad av god kvalitet
½ krm ättika

Chokladkolakräm:
4 äggulor
½ dl strösocker
1,5 dl grädde
150 hackad mörk choklad av god kvalitet
½ msk fint havssalt
½ liter jordgubbar
3 dl grädde

Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader, varmluft. Börja med tårtbottnarna som du kan förbereda en dag i förväg. Förbered en form som är ca 24 x 32 cm och klä den med bakplåtspapper. Har du inte en form som är den storleken kan du använda en ugnsplåt och avgränsa ytan med hjälp av aluminiumfolie som du knycklar ihop.

Börja med sockerkakan. Vispa smör och socker mjukt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning och slutligen mjölken. Blanda de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ner dessa i smeten. Fördela smeten i ett tunt lager i formen.

Maräng: Vispa äggvitorna och 1/3 av sockret på låg hastighet med elvisp i en ren, rostfri skål. Tillsätt ättikan och resten av sockret successivt och öka hastigheten så att du slutligen vispar på maxhastighet. Vispa tills marängen är vit, blank och fast. Vänd ner den smälta chokladen slarvigt i marängen och fördela detta i tårtformen, ovanpå sockerkakssmeten. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna och lossa därefter formen försiktigt. Täck över med bakplåtspapper om tårtbotten ska stå tills nästa dag.

Börja nu med chokladkolakrämen. Blanda äggulor, grädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Hetta upp på svag värme och under omrörning tills krämen börjar tjockna och bli blank. Ta bort krämen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält och vänd slutligen ner flingsaltet. Låt svalna.

Montering:

(Här delade jag inte tårtbotten utan körde hela som en våning.)

Vispa grädden fluffig och skär jordgubbarna i skivor och kvartar. Dela tårtbotten i 2 lika stora delar och lägg den ena delen på ett tårtfat. Bred försiktigt chokladkrämen över bottnen, toppa med skivade jordgubbar och toppa med hälften av den vispade grädden. Lägg på den andra tårtbottnen och fördela resten av grädden på toppen och avsluta med kvartade jordgubbar. Tårtan kan serveras genast eller inom de närmsta 6-8 timmarna och är då lätt och marängig. Får den stå en dag bli den lite mer kompakt och seg men fortfarande väldigt god.

Copyright 2023. All rights reserved.

Jag hade på hackad daim med, rekommenderas då den ger så god crunch! Hade även citronmeliss och pudrade på florsocker.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Älskar dig så! ❤️

Kram//Jenny

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00