ANNONS
PersonuppgifterCookies

Pavlovakrans med pistasch och glasstårta med Oreo. Förra helgens goda desserter!

/

Hej,

Ni var många som ville ha recept på förra helgens goda desserter som jag tog med mig till en av middagarna. Håll tillgodo med mörka bilder nu. Jag kommer göra om båda desserterna vid annat tillfälle och fota finare, de var båda supergoda. Båda är perfekta att förbereda fram tills de ska toppas innan servering. Något att göra till påsk kanske! Receptet på pavlovan kommer från tidningen Hembakat, vi börjar med den. Jag använde färdig pistaschkräm från Gridelli, den är magisk.

Copyright 2023. All rights reserved.

Pavlovakrans med pistasch, hjortron och grädde

Du behöver till 8-10 bitar:

6 äggvitor

4 1/2 dl strösocker

1 tsk pressad citron

1 dl finhackade pistaschnötter

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

2 dl vispgrädde

1 msk florsocker

100 g pistaschkräm (recept längre ner, jag använde färdig från Gridelli)

75 g hjortronsylt

1/2 dl finhackade pistaschnötter

Garnering:

Citronmeliss, mynta eller oxalis

Gör så här:

Sätt ugnen på 90 grader varmluft. Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ den över ett vattenbad. Värm under omrörning till 60 grader. Sätt bunken i köksassistenten och vispa till en sval, glansig och fast marängsmet. Vänd i pistaschnötter och vaniljsocker.

Klicka eller spritsa ut marängen till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Dra med en sked överst på kransen så det bildas en ränna.

Grädda marängen mitt i ugnen i 1 1/2-2 timmar. Stäng av ugnsvärmen och låt pavlovan stå kvar i eftervärmen tills ugnen har kallnat.

Fyllning:

Vispa grädden med florsockret. Spritsa eller bred ut pistaschkrämen i rännan på pavlovakransen. Klicka på grädde och hjortronsylt. Strö över pistaschnötter och garnera med citronmeliss, mynta eller oxalis. Servera på direkten.

Pistaschkräm:

3 dl:

200 g pistaschnötter utan skal

1 dl florsocker

4 msk rapsolja

3/4 msk vaniljsocker

1 1/2 krm salt

75 g vit choklad

Gör så här:

Mixa pistaschnötterna i en mixer i 5-10 minuter tills oljan börjar släppa ur nötterna. Tillsätt florsocker, olja, vaniljsocker och salt och mixa slätt. Hacka chokladen. Smält den över vattenbad eller i mikron. Låt svalna. Blanda ner chokladen i pistaschkrämen. Förvara pistaschkrämen i kylen men se till att den är rumstempererad när den ska användas, annars är den för hård.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Jag gjorde en lite mer barnvänlig dessert till barnen. Glasstårta med oreo. (Inspo från hembakat men omgjord till en enklare variant) Enkel glass med kondenserad mjölk som bara är att vispa ihop. Oreobotten, oreo i mitten, maränger och mer oreo uppepå. Chokladsås och kolasås. Mums!

Du behöver:

Botten:

1 pkt oreokakor

2 msk smör

Glass:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

6 oreos

Topping:

Maränger

3-4 oreos

Chokladsås

Kolasås

Citronmeliss eller mynta

Gör så här:

Mixa kakorna till bottnen. Smält smöret och mixa ner i kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en 20 cm springform.

Vispa grädden med vaniljsocker, inte för hårt, ha i den kondenserade mjölken och vispa försiktigt tills allt är blandat.

Häll hälften av smeten i formen på kaksmulorna. Ställ in formen i frysen i ca 1 timme. Mortla de 6 oreokakorna lite lätt, bara så de går i lagom stora bitar. Ta ut formen från frysen och strö på kakorna över glassen. Ha på resten av smeten och ställ in formen i frysen igen i minst 5-6 timmar.

Ta fram glasstårtan 10-15 minuter innan den ska serveras och toppa med maränger, halva oreos, choklad och kolasås. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Copyright 2023. All rights reserved.

Den som väntar på något gott…

Copyright 2023. All rights reserved.

Testa gärna dessa!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00