Krämig pastagratäng med kassler
Hej!
Sorry för mörka bilder här men måste tipsa om den här supergoda pastagratängen med kassler som hela familjen älskade! Receptet som är en slags macaroni and cheese, är från Allt Om Mat men jag gjorde om lite, plus lade till skivade tomater.
Du behöver till 4 portioner:
Stora makaroner till 4 (tex lumaconi)
175 g prästost (jag hade färdigriven mozzarella/cheddar)
2 msk majsstärkelse (jag tog 1 msk)
6 dl mjölk (jag tog 3 dl mjölk och 3 dl grädde)
2 msk dijonsenap (jag tog 1 msk)
300 g kassler
Salt, svartpeppar
Smör att steka i
2-3 tomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men häll av vattnet när 1 minut av koktiden återstår. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i gräddmjölken och koka upp under omrörning. Rör ner senap och ost, spar ca 1 dl ost till gratinering. Krydda med salt och svartpeppar.
Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i smör i en stekpanna. Blanda makaroner, kassler och sås i en smord ugnssäker form.
Skiva tomaterna och lägg uppepå och strö till sist över den sparade osten (jag tog extra ost uppepå). Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Servera med en god sallad.
Smaklig spis!
Så otroligt gott med riven parmesanost på salladen. Isbergssallad är min favorit, så gott och krispigt! Spenat, gurka och tomat. Dressar salladen med olivolja och mangovinäger. Sen på med parmesanen. Ibland lite svartpeppar med.
Toppen med ”allt i en form” mat, och perfekt i matlådan!
Kram//Jenny