ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tacofisk

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Funderat flera gånger om jag över huvud taget ska nämna det som pågår nu. Det här är en matblogg med recept men jag är även personlig ibland. Och just nu gnager oron i bröstet och tankarna snurrar dag som natt… inget känns bra men livet måste fortsätta så gott det går. Vill inte följa nyhetsläget då det bara skrämmer, men samtidigt måste man hålla sig uppdaterad. Och mat måste vi ha. Jag ska fortsätta tipsa er om goda rätter m.m även om det tar emot att både laga mat och fota i nuläget. Energin är nere och jag vill bara vara med familjen, kramas, vara nära och prata med barnen om funderingar de har. Hittade en bra artikel i Aftonbladet med råd om hur du pratar med ditt barn om krig Klicka här om du vill läsa.

Den här Tacofisken (inspo från Arla) är en favorit hemma hos oss, riktigt barnvänlig och även god för oss vuxna. Snabb och enkel att göra med. En riktigt bra vardagsfiskrätt.

Du behövertill 4 portioner:

600 g torskfilé

Salt, citronpeppar

1 dl tacosås i valfri styrka

3 dl grädde (jag har matgrädde)

2 dl riven ost, gärna texmex

Tortillachips

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Tina fisken om den är fryst, försök torka av överflödigt vatten så gott det går. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Salta och citronpeppra dom.

Blanda grädde, tacosås och ost och häll blandningen över fisken. Krossa tortillachips och strö dom över. In i mitten på ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera med ris och en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Gott med bara salladen till med.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00