ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tacolasagne

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Lasagne är en stor favorit hos mig och här har jag twistat till min bästa lasagne med tacokrydda, salsa och lite chips till garnering. Det var poppis här hemma. Daga som annars inte gillar lasagne älskade det nu. Förstod det när jag satte dit chipsen, den detaljen blev en helomvändning för den annars lasagneskeptiska och kräsna tjejen. Nu åt hon upp allt med god aptit.

Du behövertill ca 8 portioner:

Lasagneplattor (jag hade 14 st. 4 st lager med 3 1/2 platta i varje lager)

800 g nötfärs

1 stor lök

2 vitlöksklyftor

3 msk tomatpuré

400 g krossade tomater

2 påsar taco kryddmix

1 burk tacosås

1 dl vatten

1 msk balsamvinäger

1 msk soja

1 msk kalvfond

Lite salt och svartpeppar

Smör att steka i

Bechamelsås:

75 g smör

1/2 dl vetemjöl

4 dl mjölk

3 dl grädde

2 dl riven mozzarella

2 dl riven parmesanost

Salt och svartpeppar

Uppepå:

4-5 dl riven mozzarella och cheddar

Garnering:

Tacochips

Gör så här:

Börja med köttfärssåsen. Finhacka lök och pressa vitlöksklyftorna. Fräs snabbt i smör i en gryta. Bara så den blir lite glansig. Ha i nötfärsen och fräs tillsammans med löken under omrörning så den smular sig. Tillsätt tomatpuré, soja, balsamvinäger, kalvfond, krossade tomater, taco kryddmix, tacosås och vatten. Låt puttra en stund. Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs.

Sätt ugnen på 200 grader.

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Ta från plattan medans du vispar i mjölet och har i mjölken, grädden och osten. Tillbaka på plattan och rör hela tiden tills osten smält och det börjar småputtra. Smaka av med kryddorna. Snåla inte med dom men tänk på att osten är salt.

Varva sås, lasagneplattor och köttfärssås i en stor ugnsfast form. Börja och avsluta med sås. Jag har ett tunt lager sås i botten. Avsluta med riven mozzarella och cheddar uppepå. In i ugnen i ca 25- 30 minuter.

Stick ner chipsen i lasagnen. Servera med en god sallad.

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Så krämigt och gott!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

En ganska seg och lugn vecka här hemma. Väntar på covidtestsvar för Daga som vaknade med nästäppa igår. Det dröjer, upp mot 4 dagar tydligen. Ingen av oss har haft covid, ännu. Känns som alla får det nu. Men förhoppningsvis blir det lindrigt om det sker.

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00