ANNONS
PersonuppgifterCookies

Charlotte Royale-tårta

/

Bakat

,

Bakverk

,

Frukt och bär

,

Tårtor

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Detta är mitt resultat av en bakutmaning jag är med i med mina kära bloggkollegor. Utmaningen går ut på att alla ska tolka ett utvalt recept på sitt sätt.


Receptet kommer från Simona Munteans fantastiska bok ”Simonas söta” och bakverket är hennes Charlotte Royal tårta med blåbär. Min variant är gjord med lingon och vit choklad. Se längre ner, där har jag länkat till de andra tjejerna som är med och deras resultat i utmaningen.


Copyright 2020. All rights reserved.

Simonas vackra tårta!


Copyright 2020. All rights reserved.


Just nu har Simona specialerbjudande på sin bakbok. Klicka här för att ta del av erbjudandet. Den perfekta julklappen för den bakintresserade.


Här kommer receptet:


Rulltårta:


3 ägg


1 1/2 dl strösocker


1 tsk vaniljsocker


2 dl vetemjöl


1 tsk bakpulver


1/2 dl mjölk, kall


Fyllning:


1 1/2 dl vispgrädde


1 1/2 dl turkisk yoghurt


1/2 dl florsocker


125 g frysta lingon


Lingonmousse:


6 gelatinblad


250 g frysta lingon


150 g vit choklad


4 dl vispgrädde


Garnering:


Lingon


Riven vit choklad


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Sikta vetemjöl blandat med bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt mjölken och rör jämt. Bred smeten jämnt på bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.


Strö lite strösocker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Pensla lite kallt vatten på pappret som kakan gräddats på och dra försiktigt bort det.


Vispa grädden till fyllningen och blanda med yoghurt och florsocker. Rör ner lingonen. Bred blandningen på kakan och rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av pappret. Låt rulltårtan vila i pappret med skarven ner.


Klä en rund skål med höga kanter med plastfolie. Skär rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor och täck botten och väggarna på skålen med dessa. Tryck ihop bitarna så att mellanrummen inte blir så stora, då rinner fyllningen ut.


Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt stå ca 10 minuter. Koka upp lingonen i en kastrull på spisen och låt småputtra tills de blir mjuka och mosiga. Sila bort allt skal. Hacka chokladen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Blanda ner den vita chokladen och gelatinbladen i den heta lingonpurén och rör om tills båda har smält och du har en len lingonpuré. Sila purén så slipper du eventuella gelatinklumpar. Låt purén svalna. Vispa grädden tills den bildar väldigt mjuka toppar. Vänd ner grädden i lingonpurén med hjälp av en slickepott.


Fyll skålen med mousse och jämna till ytan. Plasta in skålen ordentligt och ställ den i kylskåpet i ett par timmar så att moussen stelnar. Stjälp upp tårtan på ett serveringsfat. Var försiktig så den inte går sönder. Garnera med lingon och riven vit choklad.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.

Mums så god! Gillades av hela familjen.


In och titta på de andra duktiga tjejernas tolkningar!


Anna


Yvonne


Malin


Maria


Simona


Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00