ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tacotårta

/

Köttfärs

,

Pizza och paj

,

Poppis till barnen

,

Copyright 2020. All rights reserved.


Hej!


Vill du ha variation på den vanliga tacosen så kommer ett gott tips här. Tacotårta… Jag blandar i lite av det jag har hemma i kylen. Den här gången hamnade lite philadelphiaost, crème fraiche och tacosås i färsen. Jag har mediumbröd, och det kanske går åt 6-8 st beroende på hur mycket köttfärs jag gör. Jag brukar frysa in tortillabröd som vi får över från när vi ätit tacos. Har alltid ett gäng i frysen. Perfekt att använda till t.ex. tacotårta sen. Skriver ner ca mått i receptet. Ändra så det passar dig, det kan inte bli fel.


Du behöver till ca 5-6 portioner:


800 g- 1 kg nötfärs


2 påsar kryddmix till Tacos


1/2 burk tacosås i valfri styrka


100 g philadelphiaost


1 dl crème fraiche


Smör att steka i


8 st tortillabröd strl medium


Topping:


2 dl crème fraiche


2 dl riven ost (jag har mozzarella/cheddar)


Körsbärstomater


Extra riven ost att ha uppepå allt


Gör så här:


Sätt ugnen på 225 grader.


Stek färsen i smör i en stekpanna och ha i tacokryddan. Låt puttra tills vätskan är borta. Ha i crème fraiche, philadelphiaost och tacosås. Låt puttra ihop.


Använd en ugnssäker form, bakplåt med bakplåtspapper eller stekpanna för att bygga din tårta. Varva bröden med tacofärsen. Börja och avsluta med bröd. Blanda crème fraiche med osten och bred ut på det översta brödet. Skiva tomaterna och lägg dom uppepå. Avsluta med riven ost ovanpå allt. Det gör inget om röran rinner ner lite på sidorna, det blir bara godare.


In i ugnen i ca 15 minuter tills osten smält och fått lite färg.


Servera med en god sallad. Gott med vitlökssås och/eller guacamole till med.


Smaklig spis!


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Copyright 2020. All rights reserved.


Något att laga i helgen.


Krama//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00