
Pasta med paprikacréme och salami
Copyright 2020. All rights reserved.
Hej i värmen!
Ett så passande tips kommer här. Riktigt gott, och du svänger ihop det på 20 minuter, hur bra! Har hittat receptet hos Allt om mat där det egentligen ska vara lufttorkad skinka, jag har bytt till salami istället. Magnifico från charken är supergod men igår hade jag tryffelsalami, älskar den!
Du behöver till ca 4 portioner:
400 g pasta
150 g grillad paprika, hel på burk
2 dl lätt crème fraiche
1 påse färsk babyspenat
25 g riven parmesanost
140 g salami
Salt, svartpeppar från kvarn
Garnering:
Svartpeppar från kvarn
25 g flagad parmesanost
Gör så här:
Koka pastan al dente.
Mixa paprikan med lite av crème fraichen till en slät crème. Blanda ner resten av crème fraichen tillsammans med osten. Smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan. Rör ner paprikacrémen och spenaten. Mal över svartpeppar och strö över flagad parmesan. Lägg ut salamin uppepå runtom.
Gott med vitlöksbröd och ett glas rött till.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
En riktig sommarfavorit!
Kram//Jenny