
Tacogratäng
Copyright 2020. All rights reserved.
Hej fredag!
Den här urgoda tacogratängen måste ni göra som fredagstacos ikväll! Alla gav den lovord här hemma. Såklart då den innehåller så mycket gott. Hamburgerost och mozzarella bl.a. Hittade receptet hos Matborgen och kände direkt att jag ville testa. Hur gott ser det inte ut med tacochipsen runtom med. Och buffégrytan från Le Creuset, som jag fyndat till halva priset, har förekommit flitigt på mina bilder på sistone. Den är fantastisk och passar till så mycket, inte minst till tacogratängen. Du kan göra gratängen i stekpannan också, om den tål att vara i ugnen. Annars gör du den i en ugnsfast form, det går minst lika bra.
Du behöver till 6-7 personer:
800 g köttfärs
1 pressad eller tunt skivad vitlöksklyfta
Smör att steka i
2 påsar tacokrydda
2 dl vatten
7 skivor hamburgerost
1 mozzarella
1 burk tacosås (valfri styrka)
Hackad rödlök
Hackad gräslök
300 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
Skivade körsbärstomater
Jalapeños
Tacochips med ostsmak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek köttfärsen och vitlöken i smör i en panna.
Ha i tacokrydda och vatten och låt puttra tills du har kokat in vätskan. Ta pannan åt sidan och ha på skivorna med hamburgerost direkt på färsen. Riv av mindre bitar av mozzarellan och lägg på den med. På med hackad rödlök och gräslök följt av tacosåsen.
Blanda philadelphiaosten med crème fraichen och fördela ut ovanpå allt annat i pannan. Strö över lite mer hackad rödlök, skivade tomater och jalapeños.
In i ugnen ca 25-30 minuter. Ta ut gratängen och stick ner tacochips runtom kanten. Ha på lite hackad gräslök. Servera med mer chips och en god sallad.
Smaklig Taco!
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Sååå gott!!
Nu ska jag packa väskan och fixa lite, går på min jobbhelg idag.
Önskar alla en trevlig helg!