
Tacopaj
Copyright 2020. All rights reserved.
Godkväll!
Tacopaj är verkligen en favoritpaj hos mig. Så här gör jag min…
När jag gör pajdeg så gör jag alltid Tina Nordströms recept. Den behöver inte förgräddas och det gillas.
Du behöver:
Pajdeg:
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
400 g nötfärs
1 påse Taco kryddmix
4-5 msk salsa
Täcke:
4 dl crème fraiche (ej lätt)
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2-3 tomater
2-3 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Kavla ut pajdegen och klä en pajform med den. (Jag trycker ut min deg för hand i formen.)
Stek färsen och blanda med kryddmix och salsa. Fyll pajskalet med köttfärsröran.
Blanda crème fraichen med pressade vitlöksklyftor och bred över köttfärsen.
Skiva löken och tomaterna och lägg överst i formen. Strö över riven ost. Grädda pajen i mitten på ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en stor god sallad.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Copyright 2020. All rights reserved.
Så god variant till fredagstacosen…
Smaklig spis!