ANNONS
PersonuppgifterCookies

Magisk Melon och jordgubbssallad med vinägrett, marinad till kyckling och parmesancréme

/

Copyright 2022. All rights reserved.

Hej!

Den här galet goda salladen gjorde jag i ett samarbete förra året. Så fräsch! Måste lägga upp receptet här på bloggen, har gjort detta flera gånger, en riktig favorit. Vinägretten innehåller Coleman’s senapspulver som ger en supergod smak och sting. Till salladen serverar jag grillad kyckling som också marinerats med senapspulvret i marinaden. Receptet på den måste också med här, rekommenderas!

Melon och jordgubbssallad:

Inga mått här, ta den mängd du behöver beroende på hur många ni är… gör dubbels sats av marinaden om du gör mycket sallad.

Cantaloupe nätmelon

Galiamelon

Vattenmelon

Jordgubbar

Mixsallad

Körsbärstomater

Gurka

Rödlök

Minimozzarella

Rostade pinjenötter

Flingsalt

Svartpeppar

Vinägrett:

1/2 dl olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk flytande honung

1 tsk Coleman’s senapspulver

1 krm salt

Gör så här:

Dela meloner, jordgubbar och gurka i lagom stora bitar. Halvera körsbärstomater. Skiva rödlöken tunt. Låt mozzarellan rinna av lite. Lägg först mixsalladen på ett fat. På med övriga ingredienser.

Rör ihop alla ingredienser till vinägretten och blanda väl. Ringla den till sist över salladen

Ät som tillbehör till allt grillat i sommar!

Smaklig spis!

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Sen var det marinaden till kycklingen, rekommenderas varmt!

Marinad till kyckling:

1 dl olivolja

1 msk flytande honung

2 tsk Coleman’s senapspulver

3 msk soja

1 pressad eller riven vitlöksklyfta

2 tsk paprikapulver

1 msk flingsalt

Några drag med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser och blanda väl. Låt kycklingen marinera i minst 2-3 timmar.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag gjorde även en parmesancréme som var supergod till. Blandade majonnäs, crème fraiche, riven parmesanost, riven vitlöksklyfta, lite citron, salt och svartpeppar. Mums! Det här är gott som det är utan potatis till. Men vet att många gillar det och det är absolut inte fel att ha rostad potatis eller något annat extra som tillbehör.

Blir så sugen på det här nu i skrivande stund. Magiskt magiskt gott! Gör det här!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Daimglasstårta

Copyright 2023. All rights reserved.

Hej,

Den här glasstårtan med daim på mandelbotten var helt fantastiskt god! Jag bjöd på den när min kusin var på besök häromveckan och alla gillade skarpt. Recept från bästa Camilla Hamid’s glassbok. Gör den här till mor på söndag är mitt tips!

Du behöver:

Botten:

4 äggvitor

300 g mandelmjöl

200 g florsocker

2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

300 g daimchoklad

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk, 400 g

1 krm salt

Garnering:

250 g färska hallon

Citronmeliss

Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Fodra en springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp i en ren bunke av metall eller glas. Tillsätt mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.

Bred ut smeten jämt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och har fått lite färg. Låt sedan bottnen svalna helt.

Hacka daimen i grova bitar.

Vispa upp grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tillsätt kondenserad mjölk och salt och vispa lite till. Vänd ner daimkrosset i glassmeten med en slickepott och häll den sedan över bottnen. Täck formen med plastfolie och frys den sen i minst 6 timmar. Helst över natten.

Ta fram och tina glasstårtan 10 minuter innan servering. Toppa med hallon och citronmeliss, pudra över florsocker och servera!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Det är ju både pingst och mors dag i helgen. Pingst hade jag helt glömt bort, en följare påminde mig, tack för det! Mycket att fira, det gillar vi!

Önskar dig en underbar helg!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Pasta med saffranssås, paprika och räkor

” Inlägget innehåller annonslänkar till Nordicnest och Cervera”

Copyright 2023. All rights reserved.

Hej!

Dags för den goda huvudrätten vi åt på middagsbjudningen förra veckan. Pasta med saffranssås, paprika och räkor. En sån här god pasta är svårslaget. Receptet hittade jag i en matgrupp.

Du behöver till ca 4-5 portioner:

Pasta till 4-5 (jag hade spaghetti)

1 gul lök, finhackad

1 stor vitlöksklyfta, tunt skivad

2 små eller 1 stor röd paprika, i mindre bitar

2 kuvert saffran (1 g)

3 dl crème fraiche

3 dl grädde

1 citron, zest och juice

400 g handskalade räkor

2 msk hackad gräslök

150 g parmesan

Vitvinsvinäger

Olivolja

Smör

Salt och svartpeppar

Gör så här:

Fräs lök, vitlök, paprika och saffran i olivolja och smör i en gryta eller stor stekpanna. Fräs till allt fått fin färg. I med crème fraiche och grädde och låt allt koka ihop tills 2/3 av såsen återstår och såsen börjar bli krämig. Smaka av med salt, svartpeppar och några droppar vinäger.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, när 2 minuter återstår av koktiden lyfter du över pastan med en tång eller hålslev till såsen och vänder runt och låter pastan gå klart i såsen.

I med räkorna och vänd runt. Smaka av med citronjuice och salt. Ha upp pastan på ett fint stort fat eller skål. Toppa med citronzest, gräslök och nyriven parmesan.

Servera på direkten, gärna med vitlöksbröd och ett gott vin.

Smaklig spis!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Lite parmesan på sidan om, och flingsalt i citronskålen. Citronskålen finns att köpa här

Copyright 2023. All rights reserved.

Dukningen…

Copyright 2023. All rights reserved.

Pastatallrik hittar du om du klickar här, underlägg och servetter från HM, bestick Rusta, Vinglas här , Vattenglas här

Copyright 2023. All rights reserved.

Ljusstakar här

Copyright 2023. All rights reserved.

Den vackra vasen hittar du här!

Copyright 2023. All rights reserved.

Jag gjorde en sallad med melon och buffelmozzarella till också. Behövs egentligen inte men fräscht och gott tycker jag.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Serveringsskålen heter Lukas och kommer från Vinga Sweden.

Något att bjuda mor på till helgen kanske!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00