ANNONS
PersonuppgifterCookies

Salviakyckling

/

Copyright 2023. All rights reserved.

En otroligt god kyckling med salvia, parmesan, vitlök, vitt vin och grädde. Magiska smaker! Inspiration från podden Recept, tack?! Alla gillar den här kan jag lova dig.

Serveras med pasta, bulgur, ris eller t.ex. ugnsstekt potatis.

Du behöver till ca 4 personer:

4 kycklingfiléer

Färsk salvia 1-2 krukor, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

Olivolja

Salt

Svartpeppar

Smör att steka i

1 schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, tunt skivad

2 dl vitt vin (matlagningsvin funkar bra)

3 dl Vispgrädde

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 skvätt färskpressad citronsaft

Salt, svartpeppar

2 dl riven parmesanost, i såsen

2 dl riven parmesanost, uppepå

Pasta till 4 personer (eller ris, bulgur, potatis)

Garnering:

Riven parmesanost

Färska salviablad

Gör så här:

Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en bunke med salvia, vitlök, olivolja, salt och svartpeppar. Massera in kryddorna och oljan i kycklingen med händerna.

Stek kycklingen runtom i smör och olja i en stekpanna (helst en som tål ugn) tills den får en fin yta och salvian blivit krispig. Lyft ur kycklingen ur pannan och lägg på ett fat.

Sätt ugnen på 200 grader.

I med schalottenlök och tunt skivad vitlök i stekpannan, och mer smör. Löken ska bli mjuk och glansig, sen i med vinet som ska koka ner nästintill helt. I med grädde, buljongtärning, vatten, citron, salt och svartpeppar. I med parmesanosten och låt allt småputtra ihop. Lägg tillbaks kycklingen i såsen. På med riven parmesan och sen in med stekpannan i ugnen ca 10-15 minuter tills kycklingen är helt klar och osten fått fin färg. Har du ingen stekpanna som tål att vara i ugnen så har du allt i en ugnsfast form istället.

Koka pastan al dente.

Häll upp pastan på ett stort fat. På med kyckling, sås och mer riven parmesanost. Gärna några färska salviablad på toppen med.

Servera på direkten.

Smaklig spis!

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Laga det här så fort du kan!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Förrätt på årets Cykelfest 2023

Inlägget innehåller annonslänkar till Nordicnest ”

Copyright 2023. All rights reserved.

Förra helgen gick årets Cykelfest, Cykeljätå som det så fint heter hos oss på ön, av stapeln. En av årets höjdpunkter helt klart! På Cykelfest så cyklar du runt och äter förrätt, varmrätt och efterrätt på olika ställen. En av rätterna står du som värd för. Till sist möts alla deltagare upp på en gemensam efterfest. I år var vi 110 deltagare som cyklade runt.

Till skillnad från förra årets 80-talstema, som du kan läsa om här, så var det inget tema detta år. Skönt tycker jag och Jocke som iofs tyckte det var superkul förra året. Men skönt att inte vara styrd av ett tema, och slippa klä ut sig. 🤗

I år fick vi förrätt på vår lott. Vi valde att laga Jennie Wallden’s krossade sesampotatis med het skagen, magiskt gott! Jag smakade av min nygjorda skagen och tyckte den hade bra hetta. Men sen när vi serverade den till potatisen så saknades den, nästa gång har jag i mer sriracha. Galet Gott var det hursomhelst!

Du behöver till 4 personer:

Sesampotatis:

900 g mjölig potatis

100 g smör

1 dl sesamfrön

2 klyftor vitlök, finhackade

Salt, svartpeppar

Het skagenröra:

1 dl majonnäs

3 msk turkisk yoghurt

1 klyfta vitlök, riven

1 msk sriracha (eller mer för mer hetta)

4 msk färsk gräslök, finhackad (spara lite till garnering)

1/2 rödlök, finhackad (spara lite till garnering)

500 g handskalade räkor

Till servering:

1 kruka koriander (skippade det då jag inte gillar, går bra att byta till färsk dill)

1 lime

1 röd chili , tunt skivad eller fint hackad

Mâchesallad

Gör så här:

Koka potatisen med skal tills den är klar.

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn smöret tills det doftar kola. Dra av från värmen och lägg i sesamfrön samt finhackade vitlöksklyftor, rör om.

Låt potatisen ånga av. Lägg den sen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till varje potatis med ett glas eller liten kastrull. Fördela smöret över potatisarna, salta och peppra. Rosta sedan i ugnen tills potatisen är gyllene, ca 20 minuter.

Blanda majonnäs med turkisk yoghurt, riven vitlök, sriracha, gräslök och rödlök. Krama ur eventuell vätska ur räkorna. Tillsätt räkorna och vänd runt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fördela potatisen på tallrikar och toppa med den heta skagenröran. Lägg på lite salladsblad. Strö på gräslök, rödlök, koriander, chili. Garnera med lime.

Servera!

Smaklig spis!

Copyright 2023. All rights reserved.

Otroligt gott!

Copyright 2023. All rights reserved.

Detta rieslingvin passade utmärkt till. Stoneleigh

Copyright 2023. All rights reserved.

Till fördrink bjöds det på den här höstfavoriten, Frozen Applepie Martini, otrolig! Klicka här för recept Vädret i lördags var soligt och varmt, äntligen!, så drinken sippade vi på ute på altanen.

Copyright 2023. All rights reserved.

Dukningen gjordes inne och såg ut så här…. Blandade rostrött och beige på ljus, servetter och blommor.

Copyright 2023. All rights reserved.

Blandade även färgerna på skålarna från Sagaform. De är underbara i sin form och finns i 2 storlekar, denna är den mindre på 20 cm, perfekt till förrätt, efterrätt m.m. Klicka här för skålarna

Copyright 2023. All rights reserved.

Undertallrik är Mateus Oyster. Servett Hm Home. Vinglasen är dessa som jag börjat samla på.

Copyright 2023. All rights reserved.

Jag gillar att blanda färger på porslin, servetter, ljus… bra när man inte har så många av varje färg man behöver med. Klicka här för ljusstakarna

Ljus Ester & Erik, bestick Rusta, duk Hm Home

Copyright 2023. All rights reserved.

Klicka här för vasen

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Jag är oftast en klänningstjej när det vankas festligheter. Men detta var en bättre cykeloutfit tyckte jag. Blus från Neo Noir, byxor från Sanne Alexandra. Utmärkta att cykla i 😀 🤗 🚴🏻‍♀️

Mer bilder än endast från hemma hos oss blev det inte från årets upplaga.

Men apropå cykelfest vill jag passa på att tipsa om en underbart inspirerande bloggkollega som också årligen brukar ha cykelfest i sitt kvarter, Helena Lyth ! Helena bloggar dagligen om inredning, pyssel, recept, dukningar, tips..massor av inspiration du inte vill missa! Klicka dig in till bloggen här

Ha en fin helg!

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@jennysrumochspis

Zofias kinesiska kycklingwok

/

Copyright 2023. All rights reserved.

Kinesisk kycklingwok från bästa Zofias Kök är en riktig favoriträtt som alla älskar hemma hos oss!

Krispiga grönsaker, kyckling som marineras med bl.a. bakpulver för att få den extra mör, hur gott som helst! Serveras med nudlar eller ris, jag har risnudlar.

Du behöver till ca 4 portioner:

1 kg kycklingfiléer

2 msk japansk soja (Kikkoman)

2 tsk bakpulver

1 msk majsstärkelse

Salt och svartpeppar

Olja till stekning

2 st rödlök

1 röd paprika

1 zucchini

Sås:

1 dl sweetchilisås

2 msk kinesisk soja

1 1/2 msk majsstärkelse

1 tärning kycklingbuljong (löses upp i 1 1/2 dl kokvatten)

3 pressade vitlöksklyftor

1-2 tsk sesamolja

2 msk farin eller strösocker

Gör så här:

Skär kycklingen i tunna strimlor. Rör ihop soja, majsstärkelse, bakpulver, salt och svartpeppar till en marinad i en skål/bunke och lägg kycklingstrimlorna däri.

Skala och skär löken i smala klyftor, skär paprika och zucchini i bitar. Ställ åt sidan.

Lös upp buljongtärningen i kokvattnet. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.

Hetta upp en stekpanna eller wok med oljan och stek kycklingen på hög värme tills den är genomstekt. Lägg över kycklingen på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek lök, zucchini och paprika hastigt i samma stekpanna. De ska bara få en stekt yta och behålla sin krispighet. Vänd tillbaka kycklingen och blanda ner såsen. Koka 2-3 minuter på hög värme tills såsen tjocknat något.

Servera direkt med nykokta nudlar eller ris. (Jag lägger risnudlarna på ett stort fat och har kycklingwoken ovanpå och blandar runt lite)

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Copyright 2023. All rights reserved.

Blir så sugen på det här, vill ha nu! Måste lagas inom kort igen…

Hoppas du haft en fin helg! Vi hade cykelfest här på ön igår, mycket gott och trevligt. Vad vi bjöd på kommer i nästa inlägg…

Kram//Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00