ANNONS
PersonuppgifterCookies

Dadelbollar med olivolja

/

Jag blir ofta sötsugen på eftermiddagen och på kvällen. Då passar dessa nyttigare chokladbollarna bra då vi alla ju vet att det inte är bra att äta småkakor i tid och otid. Dessa är bakade på dadlar som sötning. Dadlar är ju också sött men innehåller iaf också kostfiber, vitaminer och mineraler. Dadelbollarna innehåller inte heller smör utan olivolja…det blir ingen smak av oljan men det är ett nyttigt val av fett. 

Goda, nyttigare chokladbollar med dadlar som effektivt dämpar sötsuget!

Chokladbollar med dadlar

ca 24 st, 10 min

  • 20 dadlar
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos, gärna rostad
  • 2 1/2 dl kakao
  • 1 dl olivolja eller kokosolja
  • 3 msk espresso
  • 1 tsk vanilj paste (valfritt)
  • 1 tsk dadelsirap (valfritt)
  • 1 1/2 -2 krm salt

Gör så här:

  1. Mät upp alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en formbar massa.
  2. Rulla till bollar. Ev kan du rulla dem i kokos eller kakao. Rostad kokos blir lite godare och krispigare. Rosta på 175 grader i 5-10 min, rör om några gånger.
2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00