ANNONS
PersonuppgifterCookies

Creme brulee med salt karamell

/

Creme brulee är ju den ultimata desserten och mångas favorit! Här med en lite karamellig ton och jag älskar att servera något till creme brulee, här med en glass med kolsås eller med lite färska bär eller en bärkompott är också gott.

Denna creme brulee har jag gjort för tidningen hembakat och Helen Pe har fotat.

Salt karamell creme brulée

20 minuter + gräddning

6 port 

En smakrik creme brûlée med en ton av kola. Pricken över i blir vaniljglassen och extra kolasås.

1 dl strösocker

1/4 dl vatten

2 1/2 dl vispgrädde

2 dl mjölk

6 äggulor

1/2 krm salt

Råsocker att strö över vid bränningen av bruléen

Till servering:

6 kulor vaniljglass

1 dl salt kolasås, grundrecept

  1. Koka upp socker och vatten. Låt koka tills sockret är ljusbrunt. Koka samtidigt upp grädde och mjölk i en annan kastrull. När sockret är ljusbrunt häller du i gräddmjöken i sockret, lite i taget. Det kommer bubbla upp och fräsa en del. Låt småkoka tills sockret kokat ut i gräddmjölken.
  2. Vispa äggulorna ljust och luftigt. Häll i gräddmjölken under omrörning i äggulorna. Plasta och låt gärna stå i kylen till dagen efter för bästa smak och resultat.
  3. Värm ugnen till 110 grader. Fördela creme bruléesmeten i ungsfasta formar. Ställ i en plåt med höga kanter och häll på vatten ca 2 cm i plåten. Grädda i mitten av ugnen tills de stelnat men är lite dallriga, ca 1 timme. Låt svalna helt, strö över socker och bränn med en brulée brännare. Upprepa en gång till för att få ett tjockare lager.
  4. Servera med en kula vaniljglass och kolasås.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00