Krispig tryffel med hasselnötter
Krispig tryffel med hasselnötter, min absoluta favorit tryffel till jul och är jätteenkel att göra. Den blir nötig i smaken och får ett gott krisp i. Missa inte denna!
Hasselnötstryffel
Ca 20 st
- 200 g skalade hasselnötter
- 150 g råsocker
- 200 g mörk choklad
Topping:
- dulce de leche
- flingsalt
- Rosta hasselnötterna på medelhög temperatur i en stekpanna ca 2 minuter. Häll på sockret och stek tills sockret är karamelliserats.
- Häll upp det på ett bakplåtspapper och låt det svalna. Hacka den mörka chokladen och lägg ner den i en mixer tillsammans med nötterna. Mixa blandningen ca 5 minuter tills du har en lösare chokladblandning.
- Häll upp blandningen i en form ca 15×20 cm och skär till fyrkanter när den är lagom hård. Spritsa på en klick dulce de leche och strö över flingsalt.
0