ANNONS
PersonuppgifterCookies

Krispig tryffel med hasselnötter

/

Krispig tryffel med hasselnötter, min absoluta favorit tryffel till jul och är jätteenkel att göra. Den blir nötig i smaken och får ett gott krisp i. Missa inte denna!

Hasselnötstryffel

Ca 20 st

  • 200 g skalade hasselnötter
  • 150 g råsocker
  • 200 g mörk choklad

Topping:

  • dulce de leche
  • flingsalt
  1. Rosta hasselnötterna på medelhög temperatur i en stekpanna ca 2 minuter. Häll på sockret och stek tills sockret är karamelliserats.
  2. Häll upp det på ett bakplåtspapper och låt det svalna. Hacka den mörka chokladen och lägg ner den i en mixer tillsammans med nötterna. Mixa blandningen ca 5 minuter tills du har en lösare chokladblandning.
  3. Häll upp blandningen i en form ca 15×20 cm och skär till fyrkanter när den är lagom hård. Spritsa på en klick dulce de leche och strö över flingsalt.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00