ANNONS
PersonuppgifterCookies

Frasiga våfflor

/

Våffeldagen!! En av få temadagar som jag faktiskt tycker är värd att fira! Jag har alltid älskat våfflor och alltid jagat den perfekta smaken och framförallt frasigheten. Vad är en våffla utan fras…ovärdig 😉 Dessa blir frasig och har god smak. Saltet här är jätteviktigt. Jag har bytt ut vetemjöl mot dinkelmjöl som sägs vara snällare mot magen…Gott blir det iaf! Mumsa nu riktigt många våfflor, det är man värd!

Frasiga dinkelvåfflor

Ca 8 våfflor

3 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl vatten (gärna mineralvatten)
2,5 dl mjölk

1 ägg (kan uteslutas för ännu frasigare våffla)
50 g  smält smör

Gör de frasiga våfflorna så här:

  1. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och vatten i en bunke.
  2. Blanda i mjölken och låt stå plastad i kylen till morgonen efter, eller så länge du hinner. Smakerna utvecklas under tiden den får vila.
  3. Smält smöret och ev ägget och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet och grädda i ett våffeljärn.
  4. Servera med lättvispad grädde, jordgubbssylt, blåbär och färska jordgubbar.

Vill du följa mig på instagram: @homemadestockholm

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Saftig rabarber-och mandelkaka

/

Den här rabarberkakan är så saftig och god! Den gör sig perfekt med en klick grädde, vaniljsås eller glass! Eller som basen i en dessert! Mums nu längtar man efter våren!

Det går självklart bra att byta ut rabarber till tex hallon, äpple eller baka den naturell. Supergott det med!

Mandel och rabarber är riktigt gott ihop!

Rabarberkakan är god att servera med glass eller vaniljsås. Byt ut rabarberna mot tex hallon eller äpple.

 Rabarber-och mandelkaka

  • 260 g mandelmassa
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 165 g ägg (ca 3 st)
  • 30 g vetemjöl (1⁄2 dl) eller 25 g mandelmjöl
  • 200 g rabarber
  • 1/2 dl strösocker

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
  2. Skala och skär rabarbern i cm stora bitar, lägg i en bunke med socker och låt rabarbern släppa vatten. Ca 30 minuter behövs minst, häll av vattnet innan du lägger rabarbern på smeten.
  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg. Blanda i vetemjöl eller mandelmjöl och salt.
  5. Fördela smeten i formen strö över rabarber och grädda i mitten av ugnen tills kakan inte är kletig i mitten, ca 35 minuter. Låt svalna.

Tips servera med vaniljglass, recept här! 

Eller vaniljsås, recept här!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Hallonmuffins

/

Ett saftigt recept på hallonmuffins. Dessa blir luftiga och saftiga pga av att man vispar upp ägg och socker riktigt ljust och luftigt samt att receptet innehåller både smör och olja. Använd receptet som ett grundrecept och tillsätt olika smaksättningar som tex saffran, kardemumma, äpplen, blåbär osv. För fler tips på hur du lyckas med muffins hittar du här.

Saftiga hallonmuffins

16 st normalstora muffins

  • 100 g smör
  • 1/2 dl neutral olja (45g)
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk vanilj pasta eller 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl frysta hallon

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar. Eller ställ fasta muffinsformar på en plåt.
  3. Smält smöret, häll i oljan och mjölken i smöret, ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sen ner i äggsmeten omväxlande med smörvätskan, blanda försiktigt.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll 3/4 av formen. Tryck ner 3-4 hallon i varje muffins.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00