ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vegansk Kladdkaka med oreofrosting

/

Vegansk Kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna – vegan eller ej!!

Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg.

TIPS: 
Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ.

Vegansk kladdkaka med oreofrosting, 10 bitar:

Kladdkaka: 
130 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Oreofrosting:
150 g växtbaserad cream cheese
3 dl växtbaserad vispgrädde
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 oreokakor

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.
  2. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.
  3. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havregrädde. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar.
  5. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.
  6. Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna till ett fast fluff – använd gärna elvisp.
  7. Hacka oreokakorna och vänd ner dem i frostingen – spara lite smul till garnering.
  8. Bred frostingen på kladdkakan innan servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00