Kärleksmumskladdkaka – Recept ur kladdkakor deluxe
Ni som följt med här inne ett tag vet ju att jag fullkomligt älskar kärleksmums. Det är min absoluta favoritkaka! Och så kladdkaka också såklart. Och just därför så bakade jag denna Kärleksmumskladdkaka till min bok! För vad kan vara bättre än två ljuvliga kakor i en och samma? 🙂
MISSA INTE ATT BESTÄLLA MIN BAKBOK – NU FÅR NI DEN SIGNERAD!
Kärleksmumskladdkaka, 10 bitar:
Kladdkaka:
150 g smör
100 g mörk choklad
0.5 dl kokt kaffe
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1 dl kakao
2.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
Glasyr:
75 g smör
2 msk kokt kaffe
3.5 dl florsocker
2 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
Garnering:
1.5 dl kokos
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter.
2. Smält smör, choklad och kaffe till chokladkakan i en kastrull.
3. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker i en bunke och tillsätt kakao, mjöl och salt. Rör ihop till en tjock smet och tillsätt sedan smörblandningen. Rör ihop till en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut.
6. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
Hoppas att det ska smaka! ♥