ANNONS
PersonuppgifterCookies

Julmustknäck – Knäck med smak av Julmust

/

Julmustknäck. Klassisk knäck med smak av Julmust. Är detta julens godaste godis? Min Julmustkolagjorde total succé förra året, och jag kan säga att denna knäck faktiskt slår julmustkolan. Så då förstår ni hur smarrig denna är!

Denna knäck görs på samma vis som klassisk knäck, men skillnaden är att denna innehåller vit sirap istället för ljus samt julmust. Tänk att de två enkla ändringarna i receptet har skapat magi. Denna knäck är just det – magisk.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Missa inte filmen när jag kokar denna knäck för första gången. ♥

Julmustknäck, 30 st:

Ingredienser:
2 dl strösocker
2 dl julmust
2 dl vit sirap
2 dl vispgrädde
2 msk smör
0.5 dl hackad mandel

Gör så här:
Börja med att blanda alla ingredienser utom smör och mandel i en stor kastrull.
Koka upp och låt sedan koka på medelhög värme tills knäcken har nått en temperatur om 125°c eller klarar kulprovet (se längre ned). Rör sedan ner smöret och häll upp i formarna. Toppa med mandel.

Kulprovet:


Droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Tag upp den med fingrarna och rulla till en kula. Går den att forma till en kula är smeten färdig.


Går den inte att forma till en kula så ska smeten kola någon minut till.

Hoppas att det ska smaka! ♥

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00