ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vegansk Kanelbullekaka

/

Hörni! Ska vi snacka lite om denna Kanelbullekaka? Den är bakad utan animaliska produkter och smakar precis som en nygräddad kanelbulle. Den smälter i munnen och är bara helt fantastiskt god! Ni måste prova.


Kanelbullekaka:

Antal bitar: 10
Tid: 30 minuter
Förvaring: Kyl eller frys

Ingredienser: 

  • 85 g mjölkfritt margarin/kokosolja/kokosfett
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel, malen
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • + kanel & pärlsocker till garnering
  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (20cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält margarinet och rör ner mjölken, ställ åt sidan.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan vätskan.
  4. Vispa ihop en klumpfri smet.
  5. Häll smeten i formen och toppa med kanel.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och strö över lite pärlsocker.
  7. Låt svalna innan servering!

Lycka till med kakbaket! Och ha en fantastisk lördag! Stor kram på er. ♥

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00