ANNONS
PersonuppgifterCookies

CHOCOLATE CHIP COOKIE- PIZZA

/

Chocolate chip cookie- pizza! En ljuuuuvlig söt-pizza! Eller en gigantisk cookie. Som räcker till många. Jag toppade min pizza med färska Jordgubbar då det är mitt favoritbär och jag hade flera kilo hemma. Dessutom tror jag inte att det finns något bär som passar bättre ihop med en Chocolate cookie chip- pizza än just Jordgubbar. Det är en himmelsk kombo!

Idén kom jag på för länge sedan men har bara inte fått tummen ur.. Men idag så! Och jag är så glad att jag äntligen provade detta. Undra om jag någonsin kommer att göra vanliga chocolate chip cookies igen? Detta var för gott och för enkelt för att jag ska göra på något annat vis.. :))

Chocolate chip cookie- pizza, 10 bitar:
4.75 dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
0.5 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
170 g Smör, smält
2 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 Ägg
150 g Chokladknappar, mörka (en påse)
+  topping. Ev. Nutella, choklad, färska bär osv.

Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke, ställ åt sidan.
Vispa det smälta smöret med farinsocker och strösocker i en bunke.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills smeten gått ihop.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten och arbeta ihop en smidig deg.
Arbeta in chokladknapparna, spara 1 msk till garnering.
Plasta in degen och lägg den i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Tag ut degen och platta ut den till en stor cirkel på plåten.
Tänk på att den flyter ut en aning så täck inte hela pappret med plåt.
Grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter.
Tag ut ur ugnen och toppa med resten av chokladknapparna.
Låt svalna en aning och toppa sedan med ex. bär innan servering.
Servera gärna med en kula vaniljglass eller en klick lättvispad grädde.

Om ni älskar Chocolate chip cookies lika mycket som jag gör så MÅSTE ni prova denna! Det är himlen för oss CCC-tokiga.. :))

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00