På nya sajten kommer ni, som vanligt att få uppdateringar flera gånger i veckan med nya recept. Men där finner ni också Frida Web-tv som ännu är Youtube (kommer att utvecklas), funktioner för att skriva ut mina recept, webshop och mycket mer! Ser fram emot att ses där!! Stor kram. ♥
Vegansk Kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna – vegan eller ej!!
Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg.
TIPS: Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ.
Pinocchiotårta med blåbär. En av sommarens godaste tårtor i höstkostym. Ljuvligt gott med saftig sockerkaka, frasig maräng och lättvispad grädde. Och såklart en himla massa blåbär.
Jag valde att endast göra en botten till denna tårta. Det blev alldeles lagom faktiskt. Men önskar du att ha två bottnar så dubblar du receptet och tar fram en extra form, inga konstigheter.
Fyllning:
3 dl vispgrädde
300 g blåbär
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en form (24 cm ø) med bakplåtspapper i botten och runt kanten.
Sockerkaka: Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sedan äggulorna (spara vitorna till marängen) en i taget, rör ihop. Tillsätt mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop en klumpfri smet och bred ut den i formen, låt stå.
Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff, tillsätt sedan strösocker i omgångar under konstant vispning. Vispa till en fluffig och blank maräng.
Bred ut marängsmeten över tårtbotten och strö till sist över mandelspån.
Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 minuter – tills marängen blivit fint gyllene, tag ut och låt svalna helt.
Fyllning: Vispa grädden och mosa hälften av blåbären. Rör ner de mosade bären i grädden tillsammans med vaniljsocker. Bred fyllningen på tårtbotten och toppa med resterande blåbär och ev. lite mandelspån.