ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mish me lakra – Albansk vitkålsgryta med högrev

/

En otroligt god och lättlagad albansk vitkålsgryta med högrev som man ofta brukar laga under kalla höst och vinter dagar.

Denna rätt ska koka i cirka två timmar tills köttet blir riktigt mört och tills kålen nästan bara smälter i munnen.

Recept för fyra portioner

500g grytbitar av högrev

1 st vitkålshuvud cirka 1-1,5 kg

2 st stor gullök finhackad

2 msk allkrydda

2 msk mild paprikakrydda

1 msk tomatpuré

5 dl vatten

Olja till stekning

Gör såhär:

Hacka vitkålen i små tärningar.

Bryn köttet i en gryta med lite olja tills köttet får färg.

Tillsätt den finhackade löken och stek ytterligare. I med hackad vitkål, kryddor, tomatpuré och stek på en stund. Tillsätt sedan vatten och låt grytan koka på medelhög värme i cirka 2 timmar. Rör om då och då.

Servera med nybakat bröd och gärna pickles.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00