Mish me lakra – Albansk vitkålsgryta med högrev
En otroligt god och lättlagad albansk vitkålsgryta med högrev som man ofta brukar laga under kalla höst och vinter dagar.
Denna rätt ska koka i cirka två timmar tills köttet blir riktigt mört och tills kålen nästan bara smälter i munnen.
Recept för fyra portioner
500g grytbitar av högrev
1 st vitkålshuvud cirka 1-1,5 kg
2 st stor gullök finhackad
2 msk allkrydda
2 msk mild paprikakrydda
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
Olja till stekning
Gör såhär:
Hacka vitkålen i små tärningar.
Bryn köttet i en gryta med lite olja tills köttet får färg.
Tillsätt den finhackade löken och stek ytterligare. I med hackad vitkål, kryddor, tomatpuré och stek på en stund. Tillsätt sedan vatten och låt grytan koka på medelhög värme i cirka 2 timmar. Rör om då och då.
Servera med nybakat bröd och gärna pickles.
2