ANNONS
PersonuppgifterCookies

Pasta med orientalisk köttfärssås

/

Ta den klassiska köttfärssåsen med spaghetti till nästa nivå. Idag lagade jag en otroligt god köttfärssås som jag kryddade upp med mina favorit kryddor i köket.

Du kan enkelt göra denna rätten helt växtbaserad. Byt ut buljongen mot grönsaksbuljong och nötfärs mot vegofärs.

Recept för fyra portioner

500g nötfärs

1 finhackad lök

2 finhackade vitlöksklyftor

1/2 dl finhackad persilja

1 köttbuljongstärning

2 lagerblad

2 tsk gurkmeja

1 tsk curry

2 tsk sjukryddor

1 dl tomatpuré

2 dl tomatkross

6 dl vatten

Salt och svartpeppar efter smak

Gör såhär:

Stek nötfärsen på hög värme tills all vätska från kött försvunnit ur pannan. Tillsätt därefter lök och fräs på en stund. I med tomatpuré, vitlök och kryddor. Fräs på ordentligt. Smula ner buljongen och rör om. I med krossade tomater, vatten och låt grytan koka upp under lock på medelhög värme. Efter cirka 20 min ska grytan smakas av med salt och svartpeppar. Toppa sist med persiljan. Servera därefter med valfri pasta och toppa med mer persilja.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@foodbyzeinab
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00