ANNONS
PersonuppgifterCookies

Persisk shishlik

/

Lammracks och lammkotletter på persiskt vis. Shishlik är lammkött som fått marineras i en yoghurt och saffrans marinad. Yoghurten är väldigt viktig då de gör att kötter behåller sin saftighet och de ger även en otroligt god smak till köttet.


Recept för fyra portioner

Ca 2 kg lammkotletter eller lammracks

0,5g saffran utlöst i 1/2 dl kokhett vatten

2,5 dl turkisk eller grekiskt yoghurt

1 st tunnskivad gullök

1 st citron (zest och saft)

2 tsk paprikakrydda

2 tsk gurkmeja

3 msk olivolja

Salt och svartpeppar efter smak

Saffranssmör:
100g smör 

0,2g saffran

Gör såhär

Banka ut kotletterna och lammracksen med hjälp av en köttbankare eller en liten kastrull.  Lägg köttet i en stor skål,  häll i resterande ingredienser och blanda väl. Smaka sedan av med salt och peppar. Låt köttet marineras över natten eller i minst 2 timmar. Grilla köttet tills de får en fin färg. 

Saffranssmör: Smält smör tillsammans med saffran. Använd sedan saffranssmöret till att pensla på köttet under tiden köttet grillas. Det ger en otroligt god smak! 

Servera tillsammans med saffransris eller bröd.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00