ANNONS
PersonuppgifterCookies

Persisk Djoje kebab

/

Djoje kebab är kycklingfiléer som får marineras i en yoghurt och saffrans marinad. Yoghurten är väldigt viktig då de gör att kycklingen behåller sin saftighet och de ger även en otroligt god smak till köttet. Denna marinaden gör jag ofta till min kyckling och de blir så otroligt gott!


Recept för fyra portioner

1 kg kycklingfilé

0,5g saffran utlöst i 1/2 dl kokhett vatten

2,5 dl turkisk eller grekiskt yoghurt

1 st tunnskivad gullök

1 st citron (zest och saft)

2 tsk paprikakrydda

2 tsk gurkmeja

3 msk olivolja

Salt och svartpeppar efter smak

Saffranssmör: 

100g smör

0,2g saffran

Gör såhär

Skär kycklingen i medelstora bitar och lägg de i en skål.

I med resterande ingredienser och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Låt kycklingen marineras över natten eller i minst 2 timmar. Trä kycklingen i en spett och grilla.

Saffranssmör: Smält smör tillsammans med saffran. Använd sedan saffranssmöret till att pensla på köttet under tiden köttet grillas. Det ger en otroligt god smak! 

Servera tillsammans med saffransris eller bröd.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00