ANNONS
PersonuppgifterCookies

Brunchrecept – Ugnsbakad avokado med ägg

/

Brunchrecept – Ugnsbakad avokado med ägg

Igår var det brunchens dag, men då jag körde temavecka med kokos så kommer mitt brunchrecept idag istället. Brunch är verkligen en favorit och något jag gillar att bjuda på. Rätter med avokado och ägg tycker jag är riktigt gott till brunch, så därför kommer här ett recept på ugnsbakad avokado med ägg. Gillar du smashed avokado toast, så kommer du gilla detta. Enda skillnaden blir att avokado är varm, vilket också är gott tycker jag. Rätten är enkel att göra och går snabbt att tillaga den också. Det som är lite trixigt är att få plats med hela äggen i avokadon. Hittar du stora avokado så blir det lättare, men i små får man gröpa ur hålet i avokado så den blir större. Trots det kan det vara svårt att få plats med hela ägget, men då är det bara att ta bort en del av äggvitan. Krydda med salt och peppar, men gillar du lite hetta kan det även vara gott med chiliflakes. Det passar även bra med finhackad gräslök på den bakade avokadon.

Något annat som kan vara att prova är att riva över lite parmesan/pecorino eller annan god ost. Så nästa gång du bjuder på brunch så tycker jag absolut att du ska testa detta, det var så gott!

Ugnsbakad avokado med ägg, 4 st
2 avokado
4 små ägg
salt & svartpeppar
ev. gräslök
ev. chiliflakes

Till servering
bröd

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur avokadon lite extra med en sked där kärnan har suttit för att ägget ska få plats. Lägg avokadon i en ugnssäker form. Knäck ett ägg i varje avokadohalva. Om det blir för mycket äggvita kan man skeda bort lite, alternativt kan man knäcka ägget i en skål och skeda över äggulan först och sedan så mycket äggvita som får plats. Krydda med salt och peppar. Baka avokadon mitt i ugnen i 10-15 min, tills äggvitan är fast men gulan får gärna vara lite rinnig. Strö eventuellt på finhackad gräslök och lite chiliflakes, och servera gärna med ett gott bröd.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00