ANNONS
PersonuppgifterCookies

Magiskt god kokos- & citronkaka med härlig färskostfrosting

/

Kokos- & citronkaka med färskostfrosting

Då är vi framme vid sista receptet för min temavecka med kokos, och dagens recept är en magiskt god kokos- och citronkaka med en härlig frosting. Kokos- och citronkakan blir riktigt saftig och fräsch då man häller över en citronsirap över kakan efter att den har gräddats. Slutligen toppar man kakan med underbar färskostfrosting, vilket jag personligen tycker passar väldigt bra ihop med själva kakan. Den här kokos- och citronkakan kan man välja att göra i olika kombinationer om man vill – utan sirap och frosting, eller bara med sirap alternativt bara med frosting. Här kan man välja lite som man själv vill och gillar. Citronsirapen hjälper till att få en riktigt saftig kakan, samt att den bidrar med syrlighet och extra citronsmak. Frostingen tycker jag balanserar upp syrligheten och bidrar med ytterligare en konsistens med sin krämighet till kakan. Dessutom blir det extra gott med själva färskostsmaken tycker jag. Du måste verkligen prova denna, den är underbart god! Är du nyfiken på vilka andra kokosrecept jag delat under min temavecka så kan du skrolla neråt för att se dem, alternativt kolla in min kategori ”Kokos”. Hoppas du har gillat mina kokosrecept!

Kokos- & citronkaka med färskostfrosting
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl pressad citron
citronzest från 1 stor citron
2 dl mjölk

Citronsirap
1/2 dl pressad citron
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker

Färskostfrosting
200 g rumsvarm Philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering (kan uteslutas)
kokosflingor
citronzest

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda kokosflingor, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen. Tillsätt pressad citron, citronzest och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad brödform (1,5 l), gärna med kokosflingor. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-55 min. Koka under tiden ingredienserna till citronsirapen tills sockret har smält och ställ sedan åt sidan. Känn med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr när den är klar. Stick hål över hela kakan med tandpetare eller liknade. Skeda över sirapen över kakan när den fortfarande är kvar i formen. Låt den stå så tills kakan kallnat helt.
Vispa ihop Philadelphiaost och smör till en krämig blandning. Sikta i florsocker och vaniljsocker och vispa till en slät kräm. Bred frostingen över kakan. Garnera ev. med kokosflingor och citronzest.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00