ANNONS
PersonuppgifterCookies

Kokoskaka med chokladtryffel

/

Kokoskaka med chokladtryffel

Då har vi näst sista receptet för denna veckans tema med kokos och idag blir det en härlig kokoskaka med chokladtryffel. Kokoskakan är egentligen receptet på kokostoppar som jag har valt att göra en stor kaka av istället för flera små kakor. Då jag tycker att kombinationen kokos och choklad passar så himla bra ihop så valde jag att toppa kokoskakan med en len och mjuk chokladtryffel. Denna kaka är helt klart något för kokosälskaren och även för den som vill äta glutenfritt då kokoskakan är naturligt glutenfri. Det är en väldigt enkel kaka att baka och går bra förbereda om man behöver det.

Kokoskaka med chokladtryffel
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g riven kokos

Chokladtryffel
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Topping
kokosflingor eller kokoschips/flakes

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och matfett. Låt smeten svälla i ca 30 min. Bred ut smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Ta ut och låt kallna helt.
Koka upp grädden och häll i choklad och vaniljsocker. Rör om tills chokladen har smält. Häll i smöret och blanda till en slät och glansig fyllning. Häll chokladen över kokoskakan och ställ i kylen för att stelna, ca 1 timme. Strö över kokosflingor eller kokoschips.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00