ANNONS
PersonuppgifterCookies

Glutenfria drömmar

/

Idag är det internationella celiakidagen, en dag då man uppmärksammar den kroniska sjukdomen celiaki som innebär att man är glutenintolerant. Själv har jag inte celiaki, men lider av IBS som gör att glutenfria alternativ funkar bättre för mig. Dessutom tycker jag att det ska finnas fika för alla. Därför har jag också en hel del glutenfria recept här på min blogg. Just småkakor tycker jag är enkla att få lika originalet, men det blir alltid en liten utmaning när man ska ta fram ett nytt glutenfritt recept. Därför blev jag extra glad när jag fick till de här glutenfria drömmarna, mest kanske för att de fick det typiska utseende som drömkakorna har! Drömmar är spröda små kakor som smälter så där härligt i munnen. Smakmässigt kan man variera drömmar ganska mycket, men just de här vaniljdrömmarna är den klassiska. Det går bra att dubbla receptet om man vill göra en stor sats med drömmar, och kakorna går utmärkt att frysa in. Kolla in min kategori ”Glutenfritt” för fler glutenfria recept.

Glutenfria drömmar, ca 20 st
50 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl neutral olja, t.ex raps- eller solrosolja
1/2 tsk hjorthornssalt
1 1/2 dl rismjöl
1 dl Maizena majsstärkelse

Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda hjorthornssaltet med lite av rismjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resten av rismjölet och majsstärkelsen. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00