ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bananbröd med Geisha

/

Bananbröd med Geisha

Då har vi kommit fram till sista dagen på denna temavecka med Geisha! Det sista Geishareceptet blir ett riktigt gott bananbröd med Geisha. Det har varit så mumsigt att baka med Geisha, och det är ju inte så konstigt när hasselnöt och nougat är några av mina favoritsmaker. För er som inte känner till denna ljuvliga choklad, så är Geisha mjölkchoklad med hasselnötsnougatfyllning och finns både som pralin och chokladkaka. Något som jag tycker verkligen blir gott ihop med både hasselnöt och nougat är banan! För ett tag sedan gjorde jag ett riktigt gott och saftigt bananbröd. Så fort jag åt av den så kände jag den skulle passa väldigt bra att göra den med just Geisha. Även om det heter bananbröd (kommer från amerikanska Banana Bread), så är det mer som en mjuk kaka än ett bröd. Bananbrödet med Geisha blev helt magiskt, och det blev en perfekt avslutning på denna vecka med Geisha. Hoppas ni har tyckt att det har varit roligt att hänga med mig här denna veckan, och att ni gillat receptet! Ha en fin söndagkväll!

Bananbröd med Geisha
4 st övermogna bananer
125 g smör
2 stora ägg
4 dl mjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel
200 g Geisha

Garnering
Geisha (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält eller bryn smöret. Häll det i en bunke och låt svalna något. Mosa bananerna och blanda ner i smöret. Rör i äggen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och häll sedan ner i äggblandningen. Grovhacka Geishachokladen och blanda ner i smeten. Häll smeten i smord brödform, ca 1,5 l, och tryck i några Geishabitar i smeten som dekoration. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45-50 min. Känn med en sticka om bananbrödet är klart, är stickan torr så är kakan färdiggräddat.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00