ANNONS
PersonuppgifterCookies

Chokladrulltårta med Mariannefyllning

/

Chokladrulltårta med Mariannefyllning

Choklad och mint är ju en ljuvlig kombination ihop och har får de samsas i en saftig rulltårta. Marianne är en gammal favorit från barndomen, men tyvärr en karamell som man glömmer bort ibland. För er som inte vet så är Marianne en mintkaramell med en chokladfyllning. Jag har tänkt många gånger att jag ska baka med Marianne-karameller, och tror att detta kan vara mitt första recept med Marianne-karameller. Det kommer definitivt bli fler recept, för vem gillar inte mint med choklad?! Rulltårta är ett smidigt bakverk att göra om man vill att det ska gå fort. Smeten går snabbt att vispa ihop och sedan tar gräddningen av kakan inte mer än 7 min. Är du väldigt förtjust i mint så kan du öka på mängden krossade karameller i fyllningen. Kanske kan detta vara något att baka till helgfikat?!

Chokladrulltårta med Mariannefyllning
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Mariannefyllning
20 st Marianne-karameller (ca 100g), eller mer efter smak
3 dl vispgrädde

Garnering
vispad grädde
krossade Marianne-karameller

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd till allt är jämnt blandat. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra sedan bort papperet som kakan har gräddas på. Låt den kallna helt.
Krossa Marianne-karamellerna i en mortel. Vispa upp grädden och blanda i karamellkrosset. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Dekorera eventuellt med vispa grädde och krossade karameller.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00