ANNONS
PersonuppgifterCookies

Skumbollar med Ballerina filled cookies

/

Skumbollar med Ballerina filled cookies

Skumbollar är en favorit och de går att göra i en mängd olika varianter vilket jag gillar. När jag gjorde skumbollar sist så fick marängsmet över och hittade Ballerina filled cookies hemma som jag använde som bas. Ballerina filled cookies är spröda kex  med fyllning, och finns i smakerna Caramel  & crunch och Chocolate Peanut Butter. Eftersom jag hade både sorterna hemma så använda jag båda, även om jag gillar den med caramel bäst. Det blev lite som skumbollar med fyllning, fast du slipper göra fyllningen själv. Receptet nedan på själva marängsmeten blir det ganska mycket av, så om du inte vill göra väldigt många med just Ballerina filled cookies så är mitt tips att passa på att göra andra varianter av skumbollar samtidigt. Kolla in min kategori här på bloggen som heter ”Skumbollar” för fler recept.

Skumbollar med Ballerina filled cookies
2 st gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl glykos
2 1/2 dl strösocker
5 stora äggvitor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Botten
2 paket eller fler Ballerina filled cookies (valfri sort)

Garnering
200 g choklad
lite neutral olja, t.ex raps- eller solrosolja

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka vatten, glykos och socker i en kastrull till 116 grader. Vispa under tiden äggvitorna med 2 msk socker till ett fast skum. Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Fortsätt att vispa tills marängen känns ljummen och fast. Smält gelatinbladen i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i lite av marängen, och vänd sedan ner allt i resterande marängsmet. Blanda väl. Smaksätt med vaniljsocker. Häll smeten i en spritspåse och spritsa skumfyllningen på kakorna. Ställ skumbollarna i frysen i ca 30-60 min alternativt låt de stå framme i rumstemperatur tills ytan har torkat och inte känns kladdig längre. Det gör det lättare att doppa dem i chokladen.
Smält chokladen till garneringen och häll i lite olja för att göra chokladen lite mer lättarbetad. Doppa skumbollarna i chokladen och låt den stelna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00