ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saftigt bananbröd

/

Saftigt bananbröd

Hur ofta händer det inte att man köper bananer och de hinner bli bruna och tråkiga innan man hunnit äta upp alla. Då är mitt tips att använda bananerna till bakning, som i det här amerikanska bananbrödet. En ljuvligt god och saftig banankaka som passar perfekt att göra på övermogna bananer. Ät den som den är eller servera kakan med jordnötssmör eller Nutella. Även om banankakan är god när den har kallnat, så är det lite extra härligt att äta den varm när nötkrämen får smälta lite på kakan. Kan säga att det doftar magiskt i köket när man gräddar detta bananbröd, så definitivt ett recept man gärna bakar flera gånger! Passa på att prova det idag, det är ju ändå Bananens dag!

Saftigt bananbröd
4 st övermogna bananer
125 g smör
2 stora ägg
4 dl mjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält eller bryn smöret. Häll det i en bunke och låt svalna något. Mosa bananerna och blanda ner i smöret. Rör i äggen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och häll sedan ner i äggblandningen. Häll smeten i smord brödform, ca 1,5 l, och grädda mitt i ugnen i ca 40-50 min. Känn med en sticka om bananbrödet är klart, är stickan torr så är kakan färdiggräddat.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00