ANNONS
PersonuppgifterCookies

Varm choklad med Minttu

/

Varm choklad med Minttu

Förra veckan postade jag ett recept på varm choklad som man kan värma sig med nu när temperaturen har sjunkit. Denna gången postar jag en vuxenvariant, nämligen var choklad med Minttu. Minttu är en pepparmintslikör och vi vet ju alla att choklad och mint passar väldigt bra ihop! Dessutom så värmer alkoholen lite extra också! När jag var i fjällen för första gången för 3 år sedan så hade de en bar vid skidbacken, vilket var perfekt tyckte jag. Jag som inte var van vid att åka skidor passade på att vila ut i baren emellanåt. Där serverade de en drink som de kallade för Skidåkaren som var just varm choklad med Minttu och vispgrädde. Kan säga att det blir några sådana under de dagarna vi var där uppe. Gissar att den är poppis i andra fjällorter också, och går under många olika namn. Det är en underbart god varm choklad och du kan välja att koka ihop med kakao enligt receptet nedan eller göra en egen variant av varm choklad.

Vill du inte ha för stark chokladsmak kan du byta ut socker och kakao mot vanlig O’boy. Välj om du vill servera den som den är eller lyxa till den med lite vispad grädde och annat gott!

Varm choklad med Minttu, 1 glas
2 dl varm choklad, recept nedan
4 cl Minttu

Varm choklad
2 dl mjölk
1 msk strösocker
1 msk kakao

Topping
vispad grädde

Rör ihop mjölk, socker och kakao i en kastrull och koka upp. Häll Minttu i en kopp eller ett glas, och häll på den varma chokladen. Toppa eventuellt med lite vispad grädde och servera genast.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00