ANNONS
PersonuppgifterCookies

Chokladkolasnittar

/

Chokladkolasnittar

Först hade jag tänkt att dessa kakor skulle heta chokladsnittar, men kom sedan på att chokladsnittar är ett liknade recept fast utan sirap och där man toppar kakorna med pärlsocker. De här chkladkolasnittarna är precis som vanliga kolasnittar fast jag har adderat lite kakao för att få en chokladig smak på dem. Kolasnittar eller kolakakor som de också kallas är en av mina favoriter när det gäller småkakor, och det jag gillar med med just kolakakor är att de går att variera i en mängd olika smaker. Jag har redan ett gäng olika recept på bloggen, så kika gärna mina varianter på kolasnittar. De här kakorna får samma goda smak och konsistens som de klassiska fast med en chokladig touch. De funkar utmärkt att frysa in och är väldigt goda att äta frysta också!

Chokladkolasnittar
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen på mitten och forma varje del till rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem något. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Ta ut plåten och skär direkt kakor diagonalt. Låt svalna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00