ANNONS
PersonuppgifterCookies

Skumrutor

/

Skumrutor

Skumrutor, skumbollar, kokostoppar, kokosrutor, kokoskuddar, kokosmums, gräddbullar – kärt barn har många namn, och detta är väl något de flesta av er känner till och har gjort/ätit?! Skumrutor var något som jag och min syster ofta gjorde när vi var i tonåren. De blir härligt mjuka och skumiga, men inte riktigt lika fluffiga som skumbollar. För mig är det två helt olika bakverk, där skumbollar doppas i choklad medan skumrutorna bara doppas i en blandning av kokos och kakao. Minns att vi ofta använde O’boy istället för kakao att blanda kokosen med, så det funkar också om du hellre vill använda det. Skumrutorna är goda att göra om man vill ha något lördagsgott, eller som hemmagjort godis. De blir lite mer som godis kan jag tycka än som bakverk. Förvara dina skumrutorna torrt och svalt.

Skumrutor
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokande vatten
5 dl strösocker
1 äggvita
1 dl florsocker
1 dl kallt vatten
2 dl kokosflingor
1 msk kakao

Häll gelatinpulvret i en stor skål. Slå på det heta vattnet. Vispa så pulvret löser sig. Häll i socker, äggvita, florsocker och vatten och vispa sedan på högsta fart i 10 min. Smeten ska bli tjock och blank. Blanda kokosflingor och kakao i en skål, och strö ut lite i botten av en liten ugnsform. Fyll ugnsformen med smeten och strö på lite flingor ovanpå också. Ställ i kylskåp några timmar. Dela skumkakan i bitar och doppa sidorna i kokosflingorna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00