ANNONS
PersonuppgifterCookies

Varm choklad med kakao

/

Varm choklad med kakao

Vet inte hur det är hos dig, men här i Stockholm har temperaturen sjunkit de senaste dagarna och hamnat under nollan igen. Från att ha kunnat vara ute med höstkappan så var det nu dags att ta på sig vinterjackan igen. Något jag tycker är extra gott att dricka när kylan liksom gör att man blir kall ända in i själva märgen är varm choklad. Varm choklad kan man göra på olika sätt. Detta recept på varm choklad är gjord med en hemmagjord ”O’boy”, alltså med socker och kakao. Den varma chokladen blir inte så söt, men vill man ha sötare kan man addera lite mer socker. Servera den som den är, men själv tycker jag det är extra lyxigt och gott med en klick lättvispad grädde på toppen och även några marshmallows! Ha nu en fin fredag och trevlig helg!

Varm choklad med kakao, 1 kopp
2 dl mjölk
1 msk strösocker
1 msk kakao

Topping
lättvispad grädde
ev. minimarshmallows

Rör ihop mjölk, socker och kakao i en kastrull och koka upp. Häll upp i en kopp och toppa eventuellt med lättvispad grädde och minimarshmallows.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00