ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mina 10 bästa Halloweenrecept

/

Halloween närmar sig och nu är det mindre än två veckor kvar. Dags med andra ord att börja planera vad man ska baka till Halloween. Här tipsar jag er om mina favoritrecept till Halloween, och många av dessa Halloweenrecept funkar utmärkt att baka med barn. Förbered med läskiga godis, strössel och annat, och ha en riktigt rolig pyssel- och bakstund med barnen. Extra kul är det att kunna göra Halloweenbakningen ihop med flera, och varför inte passa på att klä ut er i Halloweendräkter när ni kör bakningen till Halloween tillsammans. Halloweenrecepten är enkla och går hyfsat snabbt att göra också ifall att man har otåliga barn! 🙂 Mina Halloweentips nedan funkar till Halloweenfesten, till Halloweenfikat, om du behöver en Halloweendessert till Halloweenmiddagen eller till Halloweenkalaset, så med andra hittar du något att bjuda på här oavsett vad du har för Halloweentillställning. Förutom dessa tips till Halloween som du ser här nedan, så kan du hitta fler recept till Halloween under kategorin som heter just ”Halloween”, så kika gärna in där!

Chokladbollsfladdermöss

De här söta fladdermössen passar perfekt till Halloweenkalaset eller om ni ska duka upp ett dessertbord till Halloweenfesten. Halloweenfladdermössen är gjorda av chokladbollar som går hem hos såväl stora som små.

Häxfingrar

De här häxfingrar gör man med en vanlig mördeg och jag vet att det var några som reagerade på att de såg för läskiga ut då de såg så verkligen ut. Men är det Halloween så är det, och då tycker jag att allt inte behöver vara läskigt på ett gulligt sätt utan att det kan vara riktigt äckligt läskigt också! Lite blodigt måste det ju få vara på Halloween, och då kan det vara kul att bjuda på dessa Halloweenkakor! Kommer du att våga äta häxfingrarna?

Ögonglobspannacotta

Ska du bjuda på en Halloweenmiddag så har du här en passande Halloween efterrätt, nämligen en Ögonglobspannacotta. Ett väldigt roligt och läskigt sätt att bjuda på en vanlig vaniljpannacotta med hallonsås. Kul att kunna överraska sina middagsgäster med en blodig Halloweendessert!

Spindelkakor

Vill du duka upp ett dessertbord med Halloweenkakor så måste jag tipsa om dessa söta spindelkakor. Vill du få dem mer monsteraktiga så kan man måla dit mun och tänder med kristyr. Enkelt och gott till Halloween!

Monsterdrömmar

Monsterdrömmar i olika färger och varianter gör man lätt med lite pastafärg och sockerögon i varierande storlek och färg. Roliga Halloweenkakor att baka med barnen till Halloween. Så passande med just drömmar till de här monsterkakorna då drömmar spricker lite vid gräddningen och sprickorna ser ut som tokiga munnar till monstrerna.

Mumiekakor

Detta måste vara ett av de enklaste kakorna man kan baka till Halloween. Man dekorerar helt enkelt vanliga fyllda kex som man köper i butik. Mumiekakorna gör man med endast 3 ingredienser och man behöver inte använda ugnen, perfekt när man ska baka med barn inför Halloween!

Gaffel i ögat-cakepops

De här cakepopsen med en gaffel i ögat kan jag tänka mig går hem hos de lite större barnen som tycker det är roligt med de lite blodigare och läskigare Halloweenrecepten. En cool effekt är att servera dem i en pöl av blod. Mer Halloweenigt än så här kan det väl knappast bli…

Chokladbollsspindlar

Spindlar hör ju till Halloween och de här chokladbollsspindlarna kan man göra i flera varianter. Välj vilket strössel du rullar dem i och vad för ben de ska ha, så kan man göra fler och läskigare sorter. Använd färdiga sockerögonen eller godis som jag har gjort, Pingvinstänger är ett bra tips om du vill använda godis. Chokladbollar gillar ju de flesta och dessa blir extra roliga att servera till Halloween.

Kladdkaka med ögon och tänder

Så här års börjar butikerna fylla på med Halloweengodis och då kan man hitta både godiständer och godisögon som jag har använt till den här Halloweenkladdkakan. Kladdkakan har en rätt enkel dekoration med kexsmulor som ska föreställa jord.

Häxhattar

De här häxhattarna gör man jättelätt och kräver ingen ugn, vilket gör de till ett bra Halloweenrecept till barn. Enklare än så här kan det knappast bli när man ska förbereda inför Halloween.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00